Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘’Şehrin silüetini değiştirecek çalışmaya imza atacağız’’

‘’Bakanlığımızın müthiş enerjisini ve deneyimini yanımıza alarak Türkiye’de yapılmayanı yapacağız. riskli bölgelerden başlayacağımız çalışmalar ile yatay mimariyi artırarak mahalle kültürünü tekrar canlandıracağız”

info@karadenizekonomi.com / 12.07.2019

‘’Şehrin silüetini değiştirecek çalışmaya imza atacağız’’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Kentsel Dönüşüm hamlesi ile ilgili toplantıya katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek Samsun’da gerçekleştirilmesi planlanan 'Kentsel Dönüşüm' ile ilgili istişarelerde bulundu. Başkan Demir, Bakanlık yetkilileriyle Canik ve İlkadım ilçelerinde 'Riskli Bölge' olarak tespit edilen Kadıköy, Zeytinlik, Anadolu, Hastane, Kıran, Gaziosmanpaşa, Soğuksu ve Kuzey Yıldızı mahalleri için projelendirilen kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırdı.

‘’Tüm Türkiye’ye örnek olacak proje’’

Çalışmalara riskli bölgelerden başlanacağını dile getiren Başkan Demir, “Bakanlığımızın müthiş enerjisini ve deneyimini yanımıza alarak Türkiye’de yapılmayanı yapacağız. Tüm dünyaya örnek olacak kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Öncelikli olarak riskli bölgelerden başlayacağımız çalışmalar ile yatay mimariyi artırarak mahalle kültürünü tekrar canlandıracağız” dedi.

‘’Şehrin silüetini değiştirecek proje’’

Türkiye’ye duyuracakları bir tanıtım gerçekleştireceklerini söyleyen Demir, "Söz konusu mahallelerimizde yıllardır süre gelen problemlerden dolayı vatandaşlarımız kentsel dönüşüme hazır. Biz de onların haklarını, hukuklarını koruyarak; mağduriyete meyil vermeden bu projeleri hayata geçireceğiz. Şehrimizin silüetini değiştirecek bir çalışmaya imza atacağız. Projelerimiz hayata geçmeye başladığında Bakanımız Murat Kurum beyi de davet ederek bu önemli çalışmayı tüm Türkiye’ye duyuracağımız bir tanıtım gerçekleştireceğiz" diye konuştu.