Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Samsun TSO 2019 bütçesi 950 BİN TL!

​Samsun TSO Aralık ayı olağan meclis toplantısında, 2019 yılı tahmini bütçesi 9 milyon 950 bin TL olarak TL olarak oy birliği ile kabul edildi

info@karadenizekonomi.com / 31.12.2018

Samsun TSO 2019 bütçesi 950 BİN TL!

2019 tahmini gelir-gider bütçesine desteklerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yeni yılın herkese sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini de temenni etti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi (STSO), 2018 yılının son Meclis Toplantısı’nı Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirdi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Konuşmasında, KOBİ’lerin alacaklarını tahsil etme noktasında 1 Ocak 2019 itibarıyla uygulamaya geçecek olan, Devlet Destekli Alacak Sigortası sistemine değinen Başkan Murzioğlu, “Uygulama ilk etapta mikro ve küçük ölçekli KOBİ’leri kapsayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulan bu sigorta modeliyle KOBİ’lerin alacaklarının garanti altına alınması planlanıyor. Yani Hazine destek olacak, KOBİ’ler alacaklarını sigortalatacak. KOBİ’lerin alacaklarını tahsil edememeleri durumunda, alacaklarının önemli bir kısmı oluşturulacak havuz tarafından karşılanacak. Operasyonel süreçler Halk Sigorta tarafından yürütülecek. Teminat sunulacak KOBİ’ler, yapılacak risk değerlendirmesi sonucunda belirlenecek. Skorlamada yüksek riskli alacaklara bu sigorta kapsamında kredi limiti sağlanmayacak. Risk puanı uygun olan, alacak sigortası talebinde bulunan işletmenin vadeli satışlardan elde edilen cirosuna göre belirtilen azami tutarları geçmemek üzere kredi limiti sağlanacak” dedi. Konuşmasında asgari ücrete yapılan zamma da değinen Murzioğlu, “Yapılan son düzenleme çalışanlar açısından olumlu bir gelişme. Biz işverenler olarak çalışanların gelir düzeyinin artırılmasını destekliyoruz. Ancak, buna paralel olarak işverenlerin üzerindeki yük de arttı. Bir işçinin işverene maliyeti 3 bin 6 TL. Maliyetlerdeki bu artış işverenleri zor durumda bırakacağı aşikardır. Bu bağlamda istihdam seferberliği kapsamında asgari ücrete devlet desteğinin artırılması ve bunun da 12 aya yayılması da memnuniyet vericidir” diye konuştu.

Yiğit Tören bilgi verdi verdi

Ardından da, Samsun TSO’nun 2019 yılı gelir-gider bütçesi görüşüldü. Konuyla ilgili söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, “Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, Odamız 2019 yılı tahmini bütçesini yönetim kurulumuz ve genel sekreterliğimizin detaylı çalışmaları sonucu hazırladık. Bu vesileyle hesapları inceleme komisyonumuza bizlere gösterdikleri güvene teşekkür etmeliyim. Malumunuz 2018 yılı tahmini 8 milyon 720 bin TL olarak onayınıza arz etmiştik. Elde ettiğimiz veriler çerçevesinde 2019 yılı tahmini bütçemizi, 2018 yılına oranla yaklaşık yüzde 15 daha fazla büyüyeceğini öngörüyor, 9 milyon 950 bin TL olarak onayınıza sunmak istiyoruz. Genel Sekreterliğimiz ve Yönetim Kurulumuzla hazırladığımız, Hesapları İnceleme Komisyonumuzla nihai halini verdiğimiz Samsun Ticaret ve Sanayi Odası 2019 Yılı Tahmini Gelir Gider Bütçesinin tarafınızdan da uygun görülmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle bütçede herhangi bir değişiklik yapmadan hazırladığımız bütçeyi uygun bulan Hesapları İnceleme Komisyonuna bizlere gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Bütçenin etkin yönetimi hususunda; kentimizin kalkınmasına ve camiamıza destek vermek gayesiyle, asgari maliyet, azami hizmet önceliğinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Dilerim hepimiz için, sağlıklı, huzurlu, bol kazançlı bir yıl olur. Hepinizin yeni yılını kutluyorum.

Başkan Murzioğlu teşekkür etti

Ardından ise, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2019 yılı tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Oylamanın ardından Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 2019 yılı tahmini gelir-gider bütçesine desteklerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek, yeni yılın herkese sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini temenni etti. Diğer gündem maddelerinin de görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.