Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Sahilyolu’nda bir numara

Bazı mekânlar geçmişleri ile anılır… Kimileri de geçmişten gelen lezzetleri yeni yerlerine taşırken hiç zorluk çekmezler.

info@karadenizekonomi.com / 19.02.2019

Sahilyolu’nda bir numara

Durak yeri Burhan Usta

Nerede olursa olsun o lezzetin peşinden koştururlar kendilerini. Tıpkı, köfteci Burhan Usta gibi.

Siz bakmayın yeni dediğimize aslında neredeyse 10 yılı aşkın zamandır yeni yerinde olan ünlü köfteci Burhan Usta’yı pek çok köfte sever Yalıköy’deki o eski yerinden hatırlar. Tam 60 yıldır elinin lezzetini müşterilerine hep aynı kıvamda sunan Burhan Usta, yarım asır Yalıköy’de hizmet verdikten sonra yaklaşık 10 yıl önce geldiği Fatsa Bolaman’da da aynı ilgiyi görmekten oldukça memnun.  Müdavimleri onu hiç yalnız bırakmıyor ve aşağıda okuyacağınız övgü dolu sözlerle anlatıyorlar.

“Yalıköy'de eski yerinde yıllar önce ekmek arası yediğim ve unutamadığım lezzeti bu kez Fatsa'da yeni yerinde aynısını buldum desem abartmamış olurum. Hem yağda kızartılmış hem de ızgara pişirilmiş iki tür köftesini tok olmama rağmen o lezzeti hatırlama adına yedim. Buralardan geçerseniz muhakkak uğrayın” diyeni mi ararsınız veya şehir dışından gelmesine rağmen yakıt parasını önemsemeyen bir başka sadık müşterisini mi? “Köfte kadar tutan mazot parasına rağmen sürekli damağımda o leziz tadı almak için giderim. İlk başta sizi Burhan ustanın sıcacık selamlaması karşılıyor. Köfteyi nasıl yapıyorsa, içine ne çeşit çeşniler, baharatlar katıyorsa köfteye ayrı bir güzellik katıyor” diye konuşan orta yaş müdavimi de Burhan Usta’ya duygusal anlar yaşatıyor.

Geri kalanını ustanın ağzından aktarıyoruz; “Perşembeli değirmenci bir babanın çocuğuyum. 8 yaşından bu yana köfte işiyle uğraşıyorum. 1960 yılında Yalıköy’de küçük bir dükkanda sevdirdim köfteyi. Zannetmeyin ki kilo kilo satıyorduk. O zamanlar sahil yolundan saatte bir ya da iki araç ancak geçerdi.  Ama o araçlar da mutlaka bana uğrardı. Yıllar geçti ama köftemizin kıvamı hiç değişmedi. 10 yıl kadar önce sahil yolu önemini yitirince Bolaman’a geçmeye karar verdik. Yani, lezzetimizi buraya taşıdık. Sabahın erken saatlerinde başlayan yoğunluğumuz akşamın geç saatlerine kadar aynı dolulukla devam ediyor.”

Burhan Usta, bu yoğunluğa paralel olarak çok sayıda işçi çalıştırmaktan da büyük mutluluk duyuyor. Orta ölçekte bir fabrikayı andıran istihdam rakamı, hiç eksilmeyen müşteri memnuniyeti ve hep aynı kalan lezzeti ile bir gün yolunuzu mutlaka Bolaman’daki mekana düşürmenizi tavsiye ederiz. Eminiz ki tekrar tekrar gitmek isteyeceksiniz. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ