Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Sagra için gerekeni yaparım

Ordu BBŞ Başkanı Dr.Hilmi Güler Ordu’nun gelişmesi ve kalkınması adına her alanda Ordu için ellerinin dünde bugünde yarında taşın altında olmaya devam edeceğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 23.04.2019

Sagra için gerekeni yaparım

Ordu Büyük Şehir Belediye başkanı Dr.Hilmi Güler Ordu’nun gelişmesi ve kalkınması adına her alanda Ordu için ellerinin dünde bugünde yarında taşın altında olmaya devam edeceğini söyledi. Güler, “Sagra’nın Ordu’da faaliyetlerine devam etmesi için ne gerekiyorsa yaparım” dedi.  

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler Ordu’nun ekonomik sorunlarıyla ilgili Karadeniz Ekonomi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gürsoy’un sorusunu yanıtladı. Ülke ve bölge ekonomisi için istihdam çok önemli ülkemiz de 2,5 milyon ek istihdam hedefinin olduğu bir dönemde ülkemizde ve dünyada marka değeri olan, yarattığı istihdamla il ekonomisine kaktıda bulunan Sagra’nın başka yere taşınmaması yönünde girişimde bulunacağını vurguladı.

Güler, “Geçmişte de Sagra ile ilgili girişimlerimiz oldu ve ilimizde kalmasını sağladık. Şimdi de gerekeni yaparız. Bu firmamızda 500 kişi çalışıyor. Bölge ekonomisi için çok önemli bir firma. Sagra firmasının Ordu’da mutlu olmalarını sağlamalıyız” diye konuştu.

OSB’ler Önceliğimiz Olacak.

19 Eylül Gazeteciler Derneği’nin yönetim ve üyelerinin katıldığı ziyarette konuşan Güler, “Ordu ekonomisi için yeni bir OSB, Fatsa için ek OSB, Ünye için yeni kurulacak OSB büyük önem arz ediyor. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması yeni yatırımlar ve istihdam için çok önemlidir. Ordu’nun ihtiyacı olan üretime ve istihdama dönük yatırımlara önderlik yapacak ve vesile olacağız. Tabi bunlar tek başımıza değil basın olarak sizlerin de yeri geldiğinde katkıları ile yapacağız. Bize proje sunun, fikir verin, gerekiyorsa da bizi engelleyin” İfadelerini kullandı.

İki İlin Ortasına TÜYAP Fuar Merkezi

“Ordu artık büyük şehir Ordu ve Giresun sorunları aynı çözümleri aynı iki kardeş şehir iki ilin kullanacağı güzel bir fuar alanını TÜYAP Fuar merkezini bölgemize kazandırmak bizim için büyük mutluluk olur.”

Uçuş İptallerini Önlemeliyiz.

“Ordu-Giresun havalimanında Uçuş iptallerini önlemeliyiz. Bakanlığımız döneminde yapılması için çok büyük mücadele verdim. Uçuş iptalleri can sıkıyor. Ordu ve Giresun geleceğini turizmde gören iki güzel şehir. Teknik sebeplerin üzerine gideceğiz. Uçakların 600 fitde kalma sorunun Trabzon ve Samsun havalimanında olduğu gibi 250-300 Fite indirebilirsek çok sis olmadıkça iptal yaşanmaz havalimanımız prestij kayıp etmez. Yatırımcı bu iptaller nedeniyle yatırım yapmaktan dahi vazgeçer. Şahsımda uçak iptallerini yaşadım. Bu işin üzerine hep beraber gidip, çözeceğiz.” MURAT GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ