Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Rıhtım’da Olive’den yeni tatlar

Güraks tarafından 2017 yılında hizmete giren kompleks, sadece kent insanının değil şehir dışından gelen yerli ve yabancı binlerce konuğun uğrak mekanlarından birisi olarak ikinci yılını geride bırakırken yeniliklere açık işletmecilik anlayışı ile beğeni topluyor.

info@karadenizekonomi.com / 16.07.2019

Rıhtım’da Olive’den yeni tatlar

Dünya mutfağından yemek çeşitleri sunan Olive Restaurant teras alanında yer alan Nargile Cafe’nin yanı sıra düğün ve toplu yemek organizasyonları yapılan LimaniaEvent, Ordu pidesi çeşitlerini bulabileceğiniz Rıhtım Pide Salonu, deniz ürünlerinin servis edildiği Kıraça Balık Restaurant, semaverde çayı ve yeni nesil lokması ile meşhur Obur Fastfood, dondurma severler için Karadeniz’in ilk CarteD’orStudio mekânı olan dondurma standı ve çocuklar için oyun alanı ile Rıhtım’da keyifli anlar sunmaya devam ediyor.

 

İşletmenin Restoran Hizmetleri Genel Müdürü Doğancan Aksoy, Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “başlangıçtan bugüne geliştirdikleri felsefelerinin rıhtımda bir yaşam alanı oluşturmak olduğunu” belirtirken yeniliğe açık uygulamalarını şu sözlerle dile getirdi: Ordu’da Dry-Aged dolabı kullanan ilk ve tek restoran olarak misafirlerimize özel bir lezzet deneyimi sunmaya çalışıyoruz. Özel bir dolap olan Dry-Aged dolabında 28 gün bekletilerek elde edilen etler misafirlerimiz tarafından da oldukça beğeniliyor. Bölgeden özenle seçilen hayvanlar, güvenli ve hijyen bir ortamda işlenerek kömür ızgarasında pişirilerek servis ediliyor. Artık sıradan et işleme yerine gerçekten teknik olarak da etin kalitesini arttıran, daha lezzetli ürünler çıkmasına sebep olan işler yapmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin farkımızı hissetmesi işimizi doğru yaptığımız göstermektedir” dedi.

 

 Orduluların Yeni Kahve Tadı

 

Sektördeki öncülük misyonunu canlı tutma iddiasında olduklarını vurgulayan Aksoy, işletmelerindeki bir başka yeniliği de şu sözlerle anlattı: “Dünya’nın çeşitli ülkelerinden ithal ettiğimiz kahve çekirdeklerini kendi formüllerimizle harmanlayıp kavuruyoruz. Elde ettiğimiz kahveleri öğüterek tüm kahve bazlı içeceklerimizde kullanıyoruz.Marka adını Derviş Ali Bey Kahveleri koyduk. Kendi formülümüz ve çekirdeklerimiz ile ürettiğimiz Derviş Ali Bey Türk Kahvelerini restoranımıza gelen misafirlerimiz paket olarak da satın alabiliyorlar. Artık Orduluların yeni bir kahvesi var.”

 

Yazı tatlıya bağlamak

 

Kahve çekirdeklerini Kolombiya, Guatemala, Brezilya, Endonezya ve Nikaragua’dan getiren Aksoy ve mutfak ekibi, yaz aylarını tatlıya bağlamak için de Gaziantep’i seçmiş. “Tatlı menümüz yeni yaz menüsü kapsamında genişletildi. Var olan tatlı menümüz çeşitlilik ve lezzet açısından diğer restoranlara göre zaten farklılık gösteriyordu. Ev yapımı olan tatlılarımız, kendi özel pastane alanımızda günlük, taze ve birinci sınıf kalite ürünler kullanılarak üretiliyor. Tatlı menümüzde sütlü ve Gaziantep’ten özel olarak gelen şerbetli tatlılarımızın da bulunuyor. Burada önemli olan misafirlerimizin damak tadını yakalamaktı. Havuç dilim baklava ve katmer özel olarak Gaziantep’ten geliyor.”

 

İki metrelik pide

 

Karadeniz Bölgesi aynı zamanda değişik pide seçenekleri ile bilinir. Her ilin hatta hemen her ilçenin kendine özgü değişik damak tatlarına hitap eden pideleri vardır. Rıhtım Olive’de bir başka yenilik de bu doyumsuz lezzet üstüne. Karadeniz sahilinde yapılmış olan en uzun pide olma özelliğini taşıyan iki metre uzunluğundaki müthiş bir başka lezzetin ipuçlarını veriyor başarılı işletmeci. Ve ekliyor; “hem Ordu Pidesi’nin hem de Ordu’nun tanıtımına ciddi bir katkı sunma düşüncesi ile yola çıktık. İki metre uzunluğundaki ince, gevrek, çıtır çıtır Ordu Pidesi ile bu yöresel lezzetimizin tüm Türkiye’de ve dünyada tanıtımına bir katkı sunmayı canı gönülden istiyoruz.Gondol pide adını verdiğimiz, metrelik pidelerimizin uzunluğu misafirlerimizin kişi sayısına göre belirlenip, hazırlanacak. Gondol Pide ile özellikle pazar günleri uzun kahvaltı sofralarına yakışır uzunlukta pideler yapmayı hedefliyoruz.”

 

Aksoy’un anlattığı gibi birbirinden özel damak tadını yakalayabileceğiniz olağanüstü güzellikteki yaşam alanında hep lezzetten bahsettik ama burası aynı zamanda yaşamın tam da ortasında bir yer. Kim bilir belki de hayatınızın en güzel “evet”ini burada söyleyeceksiniz. Zira, nikah ve düğün gibi özel günleriniz için aynı kompleks içinde yer alan Limania’da eşsiz hizmetler sizi bekliyor. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ