Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Öztürk Ltd. Şti. geleceğe hazırlanıyor

Temellerini Ertaç-Cüneyt Öztürk kardeşlerin attığı Giresun’un en köklü aile şirketlerinden biri olan Öztürk Limited Şirketi Giresun’da ekonomik değer yaratmaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 26.03.2019

Öztürk Ltd. Şti. geleceğe hazırlanıyor

Temellerini Ertaç-Cüneyt Öztürk kardeşlerin attığı Giresun’un en köklü aile şirketlerinden biri olan ve çeşitli ticari faaliyetlerle Öztürk Limited Şirketi’ni gelecek nesillere hazırlayan firma, en son ticari girişimi olan fındık kavurma tesisi ile Giresun’da ekonomik değer yaratmaya devam ediyor.

‘’Buralara kolay gelmedik’’

‘’Bugünlere hiç kolay gelmedik, bizim babadan kalma tek kuruş sermayemiz yoktu. Tüm ticari faaliyetlerimizin hepsini sıfırdan abim Cüneyt Öztürk ile gerçekleştirdik. Tamamen kendi öz sermayemizle oluşturduğumuz şirketimizde bugün 180 kişi çalışıyor.’’

Ticarete 2000 yılında kömür satışı işe başlayan Öztürk kardeşler, 15 yıl içeresinde 5 sektörde faaliyet göstererek şirketin bugünkü temellerini oluşturdular.2000 ve 2015 yılları arasında kömür, kabuklu fındık alım satım, kafe, inşaat sektörü, konkasör tesisi gibi çeşitli ticari faaliyetlerinin yansıra son olarak 3 yıl önce fındık kırma fabrikası kuran şirket bugünlerde 180 kişi istihdam ediyor.

Şirketin bugünkü faaliyetleri ve gelecek yatırımları konusunda bilgi aldığımız şirket ortağı ve aynı zamanda Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı olan Ertaç Öztürk şunları kaydetti:

‘’Fındık sektörüne 2001 yılında kabuklu fındık alım-satımı yaparak başladım. 2003-2004 yılarında Bulancak /Ballıca’da kafe işletmeciliği ile uğraştık. Tüm bunlara devam ederken 2007 yılında inşaat sektöründe faaliyet gösterdik ve bugün Bulancak genelinde devam eden birçok projemiz var.2013 yılında konkasör tesisi kurarak bu alanda da kum çakıl üretimi faaliyetlerine başladık. Daha sonra 2015 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) dan da destek alarak Fındık kırma fabrikası kurduk. Son olarak fındık kavurma tesisi satın alarak bu alanda da ticari faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.’’

Ticarete başlarken tek sermayelerinin maneviyat olduğuna dikkat çeken Öztürk, babadan kalma tek kuruş sermayeleri olmadığını, bugünlere kolay gelmediklerini ifade ederek, “Ticari faaliyetlerimizin hepsini sıfırdan ben ve abim Cüneyt Öztürk birlikte gerçekleştirdik. Bizim babamızdan kalma tek kuruş sermayemiz yoktu. Fakat manevi desteği büyüktür. Biz tamamen kendi öz sermayemizle başladık. 2000 yılından bu yana bahsettiğimiz tüm ticari girişimlerimize kafe işletmeciliği hariç başarıyla sürdürüyoruz. Kısa vadede hedefimiz ise profesyonel manada bir fındık entegre tesisi kurmak ve istihdam sayımızı 250 kişiye çıkarmak ’’dedi. ASEL GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ

ERTAÇ ÖZTÜRK KİMDİR

23 Kasım 1983 tarihinde Giresun’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Giresun’da bitirdim. Bulancak Lisesi mezunuyum. Giresun Üniversitesi Kamu yönetimi bölümünü 3.sınıfta bıraktım. Faaliyetlerime ÖZTÜRK FINDIK GIDA PETROL TARIM ÜR. TRZ.NAK.İNŞAAT SAN VE TİC. LTD.ŞTİ adı altında fındık kırma tesisi olarak devam etmekteyim. Seyahat etmekten ve futbol oynamaktan hoşlanırım. Evliyim ve 2 erkek, 1 kız çocuğu babasıyım.