Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

OTB Proje kapanış toplantısı yapıldı!

Ordu Ticaret Borsası tarafından yürütülen, Türkiye Ulusal Ajansı destekli “Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Uygulamaların İncelenmesi” adlı, 2 yıl uygulama süreli projemizin kapanış toplantısı yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 28.09.2018

OTB Proje kapanış toplantısı yapıldı!

  Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi ve Altınordu Ziraat Odası yerli ortak; İtalya’dan TUSCIA (TUŞA) Üniversitesi ve İspanya’dan IRTA’nın da yurtdışı ortak olduğu projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Karaman, “Proje kapsamında İspanya, İtalya ve Türkiye hareketliliklerinde yapılan gözlemlerle uygulamaların detaylı bir biçimde yer alacağı kitap bu projenin hafızası olarak tarihe kalacaktır. Bunun yanında Ordu Üniversitemiz bünyesinde oluşturduğumuz ve bu programın ardından ziyaret edeceğimiz “Örnek Fındık Bahçesi” de bundan sonra tahsis edilecek bahçeler için bir model olacaktır” diye konuştu.

Karaman, fındıkta kalite ve verimliliğe dikkat çektiklerini ifade erek, bugün “Fındığın Sorunları” başlığı altında işin hep “Fiyat” a geldiğini, oysa fiyatın birçok sorunun sonucu olduğunu vurguladı. Karaman, “Aslında bu sorunların başında, kalite ve verimliği olumsuz etkileyen ve maliyetleri yükselten faktörler gelmektedir” diye konuştu.

Karaman şöyle dedi, “Fındık, özellikle bölgemiz için alternatifi kabul edilmeyen bir üretim ve ticaret desenidir. Bu realiteye inanarak, popülizm yapmadan, bilimsel esaslarla konuyu ele almak durumundayız. Üretim ve ticaretinde lider olduğumuz, bir coğrafik bölgenin kaderi üzerinde direkt etkili olan fındık gibi bir ürüne çok daha hassas davranmak zorundayız.”

Değer yaratan projeler peşindeyiz

“Ne kadar çok proje üretip uygulasak da, elbette yeterli değildir. Projeler bütçe büyüklükleriyle değil, ortaya çıkardıkları/çıkaracakları değerlerle ölçülmelidir. Değer yaratan ve sürdürülebilir projeler peşindeyiz kıymetli katılımcılar. Kurumları kişilere ve olaylara endeksli kılmaktan kurtaracak olan temel argümanlardan biri proje kültürüdür. Bu anlayış içinde, bugün burada kapanış toplantısını yapmak üzere toplandığımız projemizde emeği geçen ve katkı sağlayan ortaklarımız kurumlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” KARADENİZ EKONOMİ