Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu'da kalkınmak istiyor

31 Mart’ta göreve gelecek belediye başkanlarımızdan acil olarak köye dönüşü teşvik edecek projeler yapmalarını kırsal kalkınmanın desteklenmesini bekliyoruz.

info@karadenizekonomi.com / 2.03.2019

Ordu'da kalkınmak istiyor

31 Mart’ta göreve gelecek belediye başkanlarımızdan acil olarak köye dönüşü teşvik edecek projeler yapmalarını kırsal kalkınmanın desteklenmesini bekliyoruz.

 

GÖÇ DURSUN KÖYLER DOLSUN

2018 yılında Ordu ilinin aldığı göç 54 bin 813 kişi iken verdiği göç 30 bin 152 kişi oldu. Net göç 24 bin 661 kişi net göç hızı ise binde 32,47 olarak gerçekleşti. Ordu'nun en fazla göç verdiği il 9 bin 858 kişi ile İstanbul oldu. Bu ili 3 bin 117 kişi ile Samsun ve bin 845 kişi ile Giresun izledi. Öte yandan Ordu iline en fazla göç 30 bin 036 kişi ile İstanbul’dan geldi. Bu ili 4 bin 795 kişi ile Samsun ve 3 bin 304 kişi ile Ankara izledi.

Merkez köyler kurulmalı

Merkez köyler kurup, insanların aradığı, uğruna kente göç ettiği her türlü sosyal imkanı bu merkez köylerde insanların hizmetine sunmalıyız. Merkez köylerde yaşamak şehirde yaşamaktan daha cazip olursa, insanlar zaten kent de yaşamayı tercih etmezler. Merkez köylerin kente ulaşımını modern yollarla sağlamak gerekir. Köyde üretilen sebze meyve ve hayvancılık ürünlerinin pazarlanması yine bu köylerde yapılmalıdır. Hiçbir yurttaş küçük üretimini kente satabilmek için üretim yapmaz. Ancak büyük ölçekli üretimlerin pazarlanması için kent merkezine gidilir.

İstihdam sağlayacak yatırım yapılmalı

Merkez köylerde istihdam sağlayacak yatırımlar yapılmalı ve bu yatırımlara devlet desteği verilmelidir. Öyle bir açmaz içine girdi ki Türkiye, Merkez Köylere geri dönüş arttıkça bu defa kentler boşalacaktır. Bu politikaların uygulanması bir eğitim meselesidir. Türkiye bu konuda yetişmiş insan sıkıntısı çekmektedir. En kötüsü bu sorunların akşamdan sabaha çözüleceğini sanmaktır. Bu bir dönüşüm hareketi olmalı ve sabırla takip edilmelidir.