Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

“Ordu’ya yeni hastane için çalışmaları hızlandırdık”

İl merkezinde bulunan sağlık tesislerinin fiziki yetersizliği bulunduğunu ifade eden Ordu Sağlık Müdürü Dr. Kasapoğlu hem fiziki yetersizlikleri gidermek hem de yeni hastane kazandırmak için çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 30.09.2019

“Ordu’ya yeni hastane için çalışmaları hızlandırdık”

Ordu’nun sağlık alanında ciddi gelişme gösterdiğini ama gelinen noktayı daha ileriye taşımak için ihtiyaçların tespiti ve bunlara yönelik planlamaların hayata geçirilmesi için Sağlık Bakanlığı’yla gerekli girişimleri yaparak çözüm odaklı çalışmalara devam edeceğini belirten Ordu Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu Ordu’da sağlık sektörünün durumu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Ordu merkezde bulunan sağlık tesislerinin fiziki yetersizliği bulunduğunu ifade eden Kasapoğlu şöyle konuştu, “Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ordu Devlet Hastanesi ve Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Gölköy Devlet Hastanesi hizmet binalarının yenilenerek kapasite artışı sağlanması gerekmektedir. Eğitim ve Araştırma Hastanemizin istenilen fiziksel şartlarda olmamasından dolayı akademik kadronun branşlar bazında arzu edilen sayıya ulaşamaması nedeniyle ileri düzey sağlık hizmetleri yetersiz kalmıştır. Fatsa ve Ünye devlet hastanelerinin hizmet verdiği alanlar genişlemesine rağmen, uzman hekim kadrosunun yetersizliğinden dolayı hizmet sunumunda çeşitli sıkıntılar yaşanmaktadır. Fiziki yetersizlikleri ve yapım tarihlerinin eski oluşundan kaynaklanan kısıtlamalar nedeniyle kapasite artışı sağlanamaması gibi nedenlerle ihtiyaç duyulan ileri tetkik ve tedavilerin yapıldığı özellikli hizmet birimlerinin oluşturulamaması, mevcut birimlerin ise ihtiyacı karşılayamaması, hastalarımızı il dışına gitmek zorunda bırakmaktadır.”

İl dışına hasta sevki yüzde 50 azaldı

Göreve geldiğinden bu yana geçen 2 ay gibi kısa bir süre içinde yaptığı hizmetlerle il dışına ambulansla yağılan sevklerde yüzde 50 azalma olduğunu belirten Kasapoğlu, “son 2 ay içerisinde Ordu İl Merkezi, Ünye ve Fatsa İlçelerinde 43 yataklı 4 adet 3. Basamak yoğun bakım ünitesi faaliyete geçirilmiş ve yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle il dışına ambulansla yapılan sevklerde yüzde 50 azalma sağlanmıştır. Ayrıca il merkezimizin ihtiyacı olan yeni hastane ve yeni ADSM hizmet bina yatımlarının kazandırılması için çalışmaları hızlandırdık. İlimizin tek kalp merkezi bünyesinde barındıran Ordu Devlet Hastanesine ilave bir Koroner Yoğun Bakım Ünitesi açmak için yaptığımız çalışmanın sonuna geldik ve inşallah Ekim ayı başında hasta kabulüne başlayacağız. Akkuş ve Ulubey İlçe Devlet Hastanelerinin yeni bina inşaatları devam etmektedir. Bu inşaatların yapımları hızlıca tamamlanarak ve 2020 yılı başında hizmete açılması planlanmaktadır. Yine Mesudiye Entegre Hastanesi İlçe Devlet Hastanesi statüsüne geçirilmiş olup; bu doğrultuda yapılandırılması için çalışmalar devam etmektedir.Kanser hastalarımızın tanı ve tedavi sürecinde ihtiyaç duyulan önemli cihazları ilimize kazandırmak için bakanlığımız nezdinde gerekli çalışmaları yaptık. Bu hedefimizin gerçekleşmesi neticesinde onkoloji hastalarımızın il dışına sevkini engellemiş olacağız. Bünyesinde Palyatif Bakım Merkezi bulunmayan ilçelerimizde Palyatif Bakım Merkezi açılması için çalışma başlattık. İlimizde kapalı psikiyatri kliniği açılması için proje hazırlığı ve çalışmalar devam ediyor.Birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında halk eğitimlerinin sunulan sağlık hizmetlerinin halka anlatılmasını sağlayarak Aile Hekimliği sisteminden vatandaşımızın en iyi şekilde faydalanması ve yürütülen koruyucu hekimlik hizmetleri kapsamındaki tarama ve benzeri faaliyetler katılımının arttırılmasını hedefliyoruz. Evde sağlık hizmetleri birimlerimizi daha da güçlendirerek hizmet kapsamındaki hastalarımızın en iyi şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlamak üzere planlamalarımızı yaptık. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Müdürlüğü vb. paydaşlarımızla kurumlarla ortak proje geliştirme için çalışmalar yapılmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda müdürlüğümüz bünyesinde proje birimini oluşturduk, çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.  NAZANBEDİR/KARADENİZ EKONOMİ