Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Kuzalan Parkı Giresun’un vitrini olacak

·Giresun'un Dereli ilçesindeki Kuzalan Tabiat Parkı ABD'deki Yellowstone Ulusal Parkı'ndan sonra orman içindeki dünyanın en büyük travertenlerini bünyesinde barındırıyor.

info@karadenizekonomi.com / 16.05.2017

Kuzalan Parkı Giresun’un vitrini olacak

    Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2013 yılında tabiat parkı ilan edilen Kuzalan, bitki örtüsü bakımından zengin biyolojik çeşitliliğe sahip. İçerisinde birçok bitki ve ağaç türünü barındıran Tabiat Parkı 15 Haziran itibariyle ziyaretçilerine kapısını açıyor.

    "Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kuzalan Tabiat Parkı'nda her gün başka bir kaynak değeri ile karşılaştıklarını söyledi.

    Parkın Amerika'da bulunan Yellowstone Ulusal Parkı'ndan sonra orman içinde dünyanın en büyük travertenlerini içinde barındırdığını belirten Kuduban, 

    "Tescili 2013 yılı Mayıs ayında yapıldı. Bilinmeyen bir bölge değildi ama kaynak değerlerinin bu kadar fazla olduğu bilinmiyordu ve halen daha biz buranın tüm kaynak değerlerini çıkarttık mı ? o soru işareti. Her gün başka bir şey ile karşılaşıyoruz. Her gün ulaşamadığımız kaynak değeri ortaya çıkıyor. Şuan bu tabiat parkının en önemli kaynak değeri Bin 800 metre uzunluğundaki travertenleri. Burası Giresun'un en önemli vitrini ve Giresun turizmini sırtlayacak bir alan olacağına inanıyorum" dedi.

    Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel de İl Özel İdaresi olarak Tabiat Parkıyla alakalı yol genişletme çalışmalarının başladığını ifade etti. Gürel, "Buradan da Kümbet Yaylası'na ulaşım sağlanacak. Buranın ayrı bir özelliği var, gerçekten Türkiye'de bu şekilde görülmesi gereken en önemli 3 noktadan bir tanesi. İnşallah önümüzdeki günlerde ekonomik olarak da bölgemize katkı sağlayacak binlerce turist bekliyoruz. Bizim il olarak hedefimiz önümüzdeki yıllarda 3 milyon turistin ulaşmasını sağlamak" ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ