Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Kelebek: Taklitle başarı olmaz!

Kelebek Orman Anaokulu sahibi psikolog Özel,  “Orman okulu olmadığı halde etkinliklerimizin aynısını öğrencilerine yaptıran çok fazla okul var. Taklit edilmek başarı göstergesi ama emek vererek hazırladığımız etkinliklerimizin birebir aynısının yapılması da bizi üzüyor.”

info@karadenizekonomi.com / 22.11.2019

Kelebek: Taklitle başarı olmaz!

2018 yılında kurulan ve Karadeniz’deki tek Orman okulu olan Kelebek Orman Anaokulu 12 kişilik kadrosu ile 57 çocuğa doğayla iç içe bir eğitim sunuyor.  Ordu’daki anaokulları içerisinde en büyük bahçeye sahip olduklarını belirten anaokulunun sahibi Psikolog Tuğçe Karakoç Özel klasikleşmiş eğitimin dışında olan orman okulu kavramını şöyle açıkladı; “Karadeniz’deki tek orman okuluyuz. Orman okulunda haftanın 5 günü hava şartları ne olursa olsun yarım gün dışarıda eğitim verilir ve belli aralıklarla ama düzenli olarak ormana gidilerek doğayla iç içe vakit geçirilir. Milli eğitimin verdiği müfredatın yanında ormanda serbest oyuna çok fazla önem veriyoruz ve bu durumun çocuğun gelişimini desteklediğine inanıyoruz.Temel olarak doğa temelli bir okuluz ama yabancı dil eğitimine de çok önem veriyoruz. Her gün mutlaka ingilizce derslerimiz oluyor.”

Emeklerimiz birebir kopyalanıyor

Son dönemde taklit edilmeye başlandıklarını belirten Özel bu durumun başarıdan kaynaklandığını bununda gurur verici bir durum olduğunu düşünse de emeklerinin hiç çaba gösterilmeden başka kurumlarda uygulanmasından da biraz rahatsız. Etkinliklerimiz için çok okuyoruz çok araştırıyoruz diyen Özel, “Orman okulu olmadığı halde orman okuluymuş gibi davranan etkinliklerimizin aynısını okulunda öğrencilerine yaptıran çok fazla okul var. Taklit edilmek başarı göstergesi ama çok emek verdiğimiz uzun uzun araştırdığımız etkinliklerimizin birebir aynısını başka bir kurumun yapması da bizi üzüyor. Bunu sadece kurum olarak biz değil velilerde fark ediyor. Tamam etkileşim halinde olmamak mümkün değil onlara da hak veriyorum, moderni yakalamak zorunda oldukları için taklide düşüyorlar ama emeklerimizin paylaştığımız bir fotoğrafla kopyalanması da hak verirsiniz ki üzücü bir durum.” açıklamasında bulundu.

Teknolojinin yaygınlaşması okul öncesi eğitimin önemini artırdı

Teknolojinin yaygın kullanılmaya başlanmasıyla ebeveynlerin okul öncesi eğitime daha fazla önem vermeye başladığını vurgulayan Özel, “Televizyonların tablet ve telefonların hayatımızda artık çok fazla yer kaplaması ile beraber velilerde bilinç biraz daha arttı. Geçmişte çocuklar dışarıda oyun oynuyorlardı. Ama şimdi telefon ya da televizyon başındalar ve evden dışarı çıkmıyorlar. Ebeveynler de bu durumda çocukların okula gidip arkadaş edinmelerini ve bir şeyler öğrenmelerini istiyorlar. Çünkü okula gelen ve gelmeyen çocuk arasında sosyal gelişim açısından büyük fark oluyor. Okul çocuğu sosyal, özgüvenli ve ayaklarının üzerinde daha iyi durabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Özel ayrıca çocuğun zamanla okula gelmek istememesi halinde, veli kurumda çocuğu üzen bir durum olmadığından eminse net ve kararlı duruşunu koruyarak çocuğu okula gelmeye ikna edecek metotları uygulaması gerektiğini belirtti. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ