Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

KARADENİZ’DE DE MÜHİMMAT ÜRETİLMELİ

EN MÜHİMİ MÜHİMMAT!

info@karadenizekonomi.com / 6.02.2018

KARADENİZ’DE DE MÜHİMMAT ÜRETİLMELİ

·Giresun’da faaliyet gösteren ve 54 ülkeye silah ihracatı yapan GİRSAN Silah Sanayi fabrikasının Teknik Müdürü Yusuf Nesil, “Savunma sanayi için silah oldukça önemli bir konu. Mühimmat da en az silah kadar önemli bir konudur. Silahınız var, mühimmatınız yoksa bu büyük ve ciddi bir sıkıntı yaratır” dedi.


BAĞIMSIZLIK İÇİN YERLİ SANAYİ

·Türkiye’de Suriye’nin kuzeyine yapılan “Zeytin Dalı” operasyonu sırasında ağırlıklı olarak yerli yapım mühimmatın kullanılması savunma sanayiinde yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Savunma Bakanlığı ve Sanayi Müsteşarlığının Karadeniz Bölgesinde mühimmat üretimi için de sektöre girecek olanlara destek vermesi isteniyor.

KARADENİZ DE MÜHİMMAT ÜRETMELİ

·Giresun’da silah imalatı yapan Girsan firmasının yetkili teknik müdürü Yusuf Nesil, Karadeniz Bölgesinde 3 tane önemli silah üreticisi olduğunu ancak mühimmat üretilmediğini söyledi. Nesil, “Devletin bu alanda birçok desteği var. Kısa ve orta vadede Karadeniz Bölgesi’nde mühimmat üretebilen bir fabrika olması gerekiyor. Mühimmat, yatırım yapılabilecek, önü oldukça açık bir alandır” dedi.