Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
22.09.2024

İspirli üçlemesi

18 kişilik çalışan kadrosu ile aynı anda 80 kişiye servis yapabilen İspirli Pide üçüncü şubesini açtı.

info@karadenizekonomi.com / 7.05.2019

İspirli üçlemesi

18 kişilik çalışan kadrosu ile aynı anda 80 kişiye servis yapabilen İspirli Pide üçüncü şubesini açtı.

İspirli üçlemesinin son halkası geçtiğimiz günlerde Ordu Süleyman Felek Caddesi’nde hizmete girdi. Mehmet Kaya işletmeciliğinde yaklaşık 30 yıl kadar önce Yükçüler Sokak’ta 75 metrekarelik bir pide salonunda başlayan lezzet yolculuğu, o yıllarda kentte pek de farkına varılmayan bir ihtiyacı karşılıyordu. Kuruluşunun birkaç yıl sonrasında Ordu’da ilk pizza satışı da yine burada başlamıştı.

İşin mimarı olan Mehmet Kaya, 30 yıllık süreçte yaşanan değişimi şu sözlerle anlatıyor: “Akyazı şubemizde pide-kebap ve yemek çeşitlerinin yanı sıra doğrudan İspir’deki üreticiden alınan İspir fasulyesi ile zengin bir menü sunmaya başladık. İspirli Pide, kaliteli malzemelerini 1990 yılından bu yana değişmeyen lezzeti ve ustalarının hüneri ile misafirlerine sunmasıyla biliniyor. Bu lezzeti sunarken günümüzün modern ve hijyenik üretim yöntemlerini sergiledik. Benzersiz lezzetimizin sırrı ise sebzenin en tazesini, etin en kalitelisini kullanmamızdır. Düşük yağ oranına sahip yüzde 100 dana eti ve günlük hazırlanan sebzeler ile yapılan pideler, İspirli Pide’nin tüm restoranlarında enfes bir tada bürünmektedir.”

Başarılı işletmeci, şimdilerde oğlu Murat Kaya’nın da katılımıyla açılan üçüncü şubede daha farklı bir konsept için kolları sıvadı. İkinci kuşak Kaya, 2016 yılında Ankara Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi ve işin bir tarafından o da tutmaya başladı. İspirli üçlemesinin son halkasını Süleyman Felek Caddesi’nde geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başladı. Kaya ailesi kebap işini Elazığ’dan getirdiği Kubilay Usta’ya, köfte işini de Bursalı Hasan Usta’ya emanet etmiş. İki başarılı ustanın maharetli ellerinden çıkan birbirinden lezzetli et ürünleri, 18 kişilik çalışan kadrosuile aynı anda 80 kişiye 18 kişilik çalışan kadrosu ile aynı anda 80 kişiye servis edilebiliyor. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ