Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

İSO 500’de 14 basamak birden tırmandı

Arslantürk sektörü değerlendirdi

info@karadenizekonomi.com / 28.06.2017

İSO 500’de 14 basamak birden tırmandı

Arslantürk Gıda İSO’nun İlk 500 firma listesindeki yerini korudu. Firma üretimden satışlara 501 milyon 205 bin 967 liralık ciro ile geçen yıla göre 14 sıra birden yükseldi.

Fındık sanayi ve ihracatında önde gelen firmalardan olan Arslantürk Tarım Ürünleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olan Sebahattin Arslantürk, tesislerinin büyüklüğü ve teknolojisi ile öncü kuruluş sektörde haklı bir yer edindiklerini söyledi. Arslantürk, Karadeniz Ekonomi Gazetesine hem firma hem de fındık sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Arslantürk, “Markanın başarısında ürün kalitesi ile müşteri memnuniyeti ilkesi ve rekabetçi firma politikamızın büyük 

payı var. Hedefimiz çalışanlarımızın sağlığı, iş güvenliği ve tüm sosyal haklarının sağlanması konusunda sektörün lideri olmaktır. Bu hedefe ulaşmak için her tür şirket faaliyetinin çalışanların sağlık ve güvenliğine karşı sorumlu ve duyarlı bir şekilde yerine getirilmesine çalışılmaktadır” diye konuştu.

67 yıllık istikrar

“1950 Yılından bugüne 67 yıldır, sektörde istikrarlı büyümemizi sürdürmekteyiz. Arslantürk kardeşler olarak ülke ve bölge ekonomisine önemli katkılar yapmaktan dolayı gururluyuz. Şirketimizde çağdaş bir üretim ve işletme anlayışı egemendir. Tam zamanında üretim yaklaşımı, dünya pazarındaki anlık değişimlere, hızlı tepki vermeyi kolaylaştırmaktadır. Bu yaklaşım, işletme için, hammadde, istihdam, depolama, dağıtım gibi ana girdiler açısından önemli avantajlar sağlar. Tüketici açısından faydası ise, kaliteli Arslantürk ürünlerini daha hızlı ulaşmayı sağlar.”

Fındık sektörü kan kaybediyor

Fındık sektöründe önemli bir kurum olan Tarım Bakanlığına Ulusal Fındık Konseyi başkanı olan Sebahattin Arslantürk Türkiye fındık sektörünün yaşanan istikrarsızlıklar nedeniyle kan katıp ettiğini belirterek “Herkes işini düzgün yaparsa sorunları çözeriz” dedi.

Arslantürk şunları söyledi:

“Yıllardır söylüyoruz, üstünlüklerimizi korumalıyız. Verimliliği ve kaliteyi artırmalı içeriye ve dünya’ya istikrarlı bir fındık piyasası vaad edebilmeliyiz. Bunu 2009 yılından itibaren yapmaya başladık. Ama istikrarsız rekolteler bir yıl az olması bir yıl çok olması yaşanan fiyat istikrarsızlıkları, üretimde yaşanan problemler, devamlı olarak riski olmayan kesimlerin bedel ödemeyen kesimleri fındığını satmayın diyerek üreticinin ve bu işin ticaretini yapan kesimleri önemli zararlara uğratması yıllar sonra TMO’nun sektöre dahil edilmesi, TMO’nun 2017 yeni sezonu öncesi sektörde olacaksa ne şekilde olacak nekadar fındık alacak belirsiz bir ortam oluşturulması tüm kesimlere zarar vermektedir. Türk fındığını dünya genelinde en fazla alan firmanın fındık fiyatları düştüğünde hedef alınması Türkiye fındık sektörüne zarar vermektedir. Biz birilerimizi suçlayacağımıza işimizi doğru yapalım. Kaliteyi verimi, üretimi artıralım. Üstünlüklerimizi koruyalım. Böyle devam edersek 10 yıl sonra fındıkta bütün üstünlüklerimizi kayıp edeceğiz.” KARADENİZ EKONOMİ