Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

İnşaatçılar ter döktü

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda yapılan Mesleki Yeterlilik Belge sınavlarında bu hafta ahşap kalıpçılık mesleğinde çalışanlar ter döktü. Bu çerçevede Giresun’da çeşitli firmalarda çalışan 42 kişi belge alabilmek ve yasal cezayla karşılaşm

info@karadenizekonomi.com / 27.11.2017

İnşaatçılar ter döktü

Hafta sonu yapılan ve üç gün süren sınavları yerinde takip eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın;”Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak Giresun genelinde organize ettiğimiz sınavlar Mesleki Yeterlilik Kurumunun gözetiminde MEYBEM A.Ş. uzmanları vasıtasıyla yapılmaktadır.Bu hafta inşaat grubunun en zor sınavı olan ahşap kalıpçılık mesleğinde sınav gerçekleştirdik.Dolayısıyla elimizden geldiği kadar belge sürecinde yararlı olabilmenin uğraşındayız.Sistem üzerinden kontrol edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanların cezai işleme maruz kalmamaları bizim için öncelikli amaçtır. “dedi.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde faaliyet gösteren ve çalışanı bulunan firmaların tek tek ziyaret edilmesi yada iletişim kurulması sonucu sınavlara davet edildiğini beyan eden Günaydın;”Kapı kapı dolaşmak kaydıyla süreci anlatmakta ve belge için sınav oluşturmaktayız.Bugün inşaat alanında haftaya ise metal ürünlerinde yada makine bakımında sınav gerçekleştireceğiz.Hedefimiz firma ve çalışanlarımızın mağdur olmamasıdır.Dolayısıyla firmalarımızın bu çalışmalarımıza kulak vermeleri kendileri açısından yararlı olacaktır.”açıklamasını yaptı.