Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

İlkadım’da 3 bin kişiye istihdam alanı

Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan ve yönetim kurulu üyeleri, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 6.05.2019

İlkadım’da 3 bin kişiye istihdam alanı

Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan ve yönetim kurulu üyeleri, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ''2-3 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bir alan oluşturmaya çalışıyoruz'' dedi.

‘’İLK İŞ MALİ YAPIYI DÜZELTMEK’’

Demirtaş, ASRİAD yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmede, “İlk işimiz mali yapıyı düzeltmeye çalışmak olacak. Bu yıla ait ödememiz gereken yüklü miktarda bir borç var. Bunların ödenmesi noktasında biraz sıkıntılarımız var. Yeni belediye binasına bayramdan sonra taşınacağız. Şu an kullandığımız 2 belediye hizmet binasını satmayı düşünüyoruz. Yeni binamıza taşındıktan sonra buralar boşa çıkmışken, bu binaların değerlendirilmesi gerekiyor. Bu da bizim yükümüzü hafifletecek. Henüz karar aşamasındayız. Meclisten geçecek mi bu süreç de önemli” ifadelerini kullandı.

‘’SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ’’

Başkan Necattin Demirtaş, sosyal belediyeciliğe uygun projeler yaptıklarını belirterek, “Kimsesizlere bir mekan yapmayı düşünüyoruz. Kısa vadede bunların dışında dar gelirli aileler için, bu ailelerin ürettikleri ürünleri satabilecekleri bir iş yeri tutup, kira ödetmeden ürünlerini pazarlama imkanı sunacağız. Tekstil atölyeleri için de çalışmalara başlayacağız. 2-3 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. İlk aşamada sosyal sorumluluk projelerine başlayıp, daha sonra devamını getirmek istiyoruz. Ayrıca geri dönüşüm projelerimiz de kaldığımız yerden devam edecek” sözlerini kaydetti.