Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Hopa’nın su sorunu ortadan kalkacak

Hopa Belediye Başkanı Ekmekçi, “Yıllardır süre gelen su sorunumuzu yapımı hızla devam eden su arıtma tesisimiz ve su depolarımızla çözeceğiz”

info@karadenizekonomi.com / 4.09.2019

Hopa’nın su sorunu ortadan kalkacak

Hopa’nın yıllardır süre gelen su sorununu ortadan kaldırmayı amaçlayan içme suyu projesinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Projeyi yakından takip eden Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi çalışma alanını gezerek proje yüklenici firma yetkilisi Kemal Makaroğlu’ndan devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Proje hakkında inceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Ekmekçi ‘’Hızla devam eden inşaatın yüzde 80’i tamamlanmış durumda, Hopa’nın içme suyu sıkıntısını ortadan kaldıracak olan projeyi yakından takip ediyorum. Çünkü yıllardır yağmurlu havalarda şehir şebekesine gelen çamurlu su ciddi sorunlar yaşatmakta. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ben ve ekibim su konusunu her zaman ilk planda tutuyoruz ve çözüm odaklı çalışıyoruz. Yıllardır süre gelen bu sorununu, yapımı hızla devam eden su arıtma tesisimiz ve su depolarımızla çözeceğiz.” dedi.

Yüzde 80’i tamamlandı

Yüklenici firma yetkilisi Kemal Makaroğlu’da verdiği bilgide şu ifadelere yer verdi: “İnşaatın betonarme kısmının yüzde 80'ini tamamladık.  Su Arıtma tesisine ana kaynaktan saniyede 145 litre su girişi gerçekleşecek. Çökertme Havuzunda dinlenen su, arıtma alanından geçerek şehir şebeke hattına verilecek.” HAYATİ AKBAŞ