Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Giresun'un yeni yatırımlara ihtiyacı var

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, demokrasinin yüksek katılım ile tecelli ettiğini vurguladı ve artık tek hedefin ekonomi olması gerektiğine vurgu yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 2.04.2019

Giresun'un yeni yatırımlara ihtiyacı var

Hafta sonu gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi hakkında bir değerlendirmede bulunan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, demokrasinin yüksek katılım ile tecelli ettiğini vurguladı ve artık tek hedefin ekonomi olması gerektiğine vurgu yaptı.

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu’nun açıklamasını şöyle sürdürdü;

“31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi yüksek katılım oranıyla tamamlandı. 81 vilayette yapılan seçim sonuçlarının öncelikle ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Halkımızın yoğun katılım gösterdiği ve demokratik hakların sandığa yansıdığı seçimlerin ardından hem yerelde, hem makro ekonomide artık daha sağlam ve somut hedeflere odaklanılacağına inanmaktayız.

Ülkemizin yapısal reformlara, imalatta büyümeye odaklı bir ekonomik politikaya ihtiyacı bulunmaktadır. Aynı şekilde Giresun’umuzun da yeni ve üretim hedefli yatırımlara ihtiyaç duyduğu bir süreç içinde olduğunu gözlemlemekteyiz.

Bugün enerjimizi tek bir hedefte toplamak suretiyle ekonomik kalkınmaya, büyümeye ve işsizliğe yönelmek ana gayemiz olmalıdır.

Seçimler artık geride kaldı. 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bundan sonra ilk ve en önemli gündem maddesi ekonomi olmalıdır. Reformlarla proje ve stratejilerle yönümüz daima üretime yönelik ekonomi olmalıdır.

Böylece ekonominin temellerini daha güçlendirecek yapısal reformları arka arkaya hayata geçirebilecek bu dönem ülkemiz için çok büyük önem taşımaktadır.

Mikro ölçekte ise beklentilerimiz ekonomik sahaların revizyonu ve ticari yapılanmaya dönük altyapı ve ulaşım ağlarının güçlendirilmesi, bölgede üretim odaklı kümelenmelerin teşvik edilmesi olmalıdır.

Yerel yönetimlerde ise sorun ve önerilere ortak akıl çerçevesinde toplumun tüm katmanlarını sahiplenen icraatlar ile yol alınması önem arz etmektedir. Giresun’un önceliği sanayi sitelerinin yapısından sektörel bölgelere, turizm sahalarının rekreasyonundan ulaşım akslarının çeşitlendirilip güçlendirilmesine kadar ilimizin önemli dokunuşlara ihtiyacı olduğunu görmekteyiz.

Bu vesile ile 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin ülkemiz ve ilimize hayırlı olmasını tekrar temenni ediyor, gelecek daha güçlü Türkiye umuduyla saygılarımızı sunuyorum.”