Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Giresun'da demiryolu krizi

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantısında gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi üyesi ve grup başkan vekili Mehmet Yılmaz, “Erzincan- Trabzon demiryolu güzergahında Toruk-Tirebolu bağlantısının olmaması üzücü vericidir” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 9.02.2018

Giresun'da demiryolu krizi

CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, “Erzincan-Trabzon Demiryolu projesinin resmiyet kazandığını öğrendik. Torul-Tirebolu aksının güzergahta yer almaması bir Giresunlu olarak bizleri üzmüştür. Erzincan- Torul-Tirebolu Demiryolu platformu, Tirebolu-Torul Karayolu iyileştirme platformu, Giresun-Sivas Karayolu platformu acilen kurulmalıdır” dedi.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları önderliğinde bir platform kurulmasını, Tirebolu-Torul demiryolu ve karayolu, Giresun Sivas yolu, Giresun Limanı ve İkisu İçme suyu barağı gibi stratejik konularda iş birliği yapılmasını talep eden Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; “Özetle Giresun gündeminde ise öncelikle Demiryolu haberi bizi üzmüştür değerli arkadaşlar. Bu meclise seçildiğimiz 2014 yılından beri sizlerin de hemfikir olduğunuz Giresun’un sıçraması, her alanda gelişebilmesi için ortaya koyduğumuz bir stratejik kurtuluş reçetesi, bir saç ayağı benzetmesi stratejiden sık sık söz ediyoruz. Bu stratejinin temelinde biliyorsunuz bir yanda Giresun’umuzun Doğu ve iç Anadolu bağlantısı diğer yanda Mersin limanını, Giresun limanına bağlama stratejik derinliği vardır.

Yani söylemekten yorulmadığımız, sonuna kadar da yorulmayacağımız, Tirebolu –Torul üzerinden gerçekleşecek Demiryolu projesi ve Karayolu iyileştirme projeleri ile açılacak İran kapısı, diğer yandan Eğribel Tüneli, Pınarlar Tüneli ve Transit yol niteliği kazandırılan Giresun-Sivas yolu ile açılacak Akdeniz kapısı ve bunların bağlandığı Giresun Limanı. İşte Giresun’un büyük resmi, büyük hedefi budur. Bu olmalıdır. Giresun olarak bütün gücümüzü bu resmin bir an önce tamamlanmasına harcamalıyız. Başta Valimiz sn. Harun Sarıfakıoğulları’nın önderliğinde tüm siyasi partiler, Giresun Üniversitesi, Kent Konseyi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Demokratik Kitle Örgütleri, Sendikalar, Meslek odaları yani sivil toplum seferber olmalı. Sn. Valimize önerimiz, öncelikle Platformlar oluşturulmalıdır. Demiryolunda geç kaldığımız ortada. Erzincan-Trabzon Demiryolu projesinin resmiyet kazandığını öğrendik. Torul –Tirebolu aksının güzergahta yer almaması bir Giresunlu olarak bizleri üzmüştür. Erzincan- Torul-Tirebolu Demiryolu platformu, Tirebolu-Torul Karayolu iyileştirme platformu, Giresun-Sivas Karayolu platformu acilen kurulmalıdır.

Bu konular da yeterli olmasa da ilerlemeler, gelişmeler var elbette. Eğribel tünelinin ışığı görünüyor. Yani epey yol aldı tünel. 20 yıldır uyutulan Giresun Limanın el değiştirmesi meclisimize, halkımıza yeni bir heyacan, yeni bir umut vermiştir. Limandaki gelişmeler takip edilmeli, öncelikle adının Giresun-Ordu Limanı olması ve Serbest Bölge yapılması sağlanmalıdır Ayrıca içme suyu geleceğimizin en önemli projesi olması gereken İkisu İçme suyu projesinin HES kandırmacasının iptal edilmesi ile yeniden umutlandık. Bu bölgede sadece içme suyu barajı yapılmasının önünün açıldığını düşünüyoruz. Bu konuda da çabalarımızın boşa gitmediğini görüyoruz. sn. Valimizden İkisu İçme suyu projesi için de önderlik bekliyoruz. Bu arada Valimizin, mahalle ve köy halkıyla yerinde toplantılar yapmasını ve kurum ziyaretlerini, sorunları yerinde tespitini CHP grubu olarak olumlu bulduğumuzu ancak Giresun’un olmazsa olmazı olan stratejik projelerin yaşama geçirilmesinde de çaba göstermesini bekliyor ve bu konuda kendisine başarılar diliyoruz.”