Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Giresun Valisi Karahan'dan Birlik Çağrısı

''Bölgemiz'de dayanışma yok''

info@karadenizekonomi.com / 12.06.2017

Giresun Valisi Karahan'dan Birlik Çağrısı
  • ·Giresun Valisi Hasan Karahan Ordu Giresun Havalimanının iki ilin çehresini değiştirirken kaderlerini de birleştirdiğini söyledi. Karahan, Ordu ve Giresun’un başta turizm olmak üzere bölgesel projelerde ortak hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

HAVALİMANINDAN ÖNCE VE SONRA

Giresun ve orta Karadeniz’in ekonomik kalkınmasına yönelik olarak KARADENİZ EKONOMİ Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Karahan, Ordu Giresun Havalimanının bölgenin kaderini her anlamda değiştirdiğini vurgularken, “Havalimanı Ordu ve Giresun için büyük bir yatırım oldu. İki ilin tarihini adeta ‘havalimanından önce, havalimanından sonra’ diye ikiye ayırmak gerekir” diye konuştu.

ORDU VE GİRESUN ORTAK PROJE ÜRETMELİ

“DOKAP ve DOKA gibi bölgesel kalkınma ajansları ile uyumlu çalışmalarımız var. Tabi ki bölgesel oluşumları tercih ederiz. Belki sırf Ordu ve Giresun’a özel bölgesel kuruluşlar olsa iki il bir bütün olarak düşünüp ona göre politikalar üretebilir. Turizm fiilen iki ilde bir birliktelik sağladı. Başka alanlarda da işbirliği olabilirdi. Tabi ki üniversitelerin iş birliği olabilir, belediye hizmetlerini birlikte koordine edebilirler. Böyle pek çok saha var yeter ki yapılmak istensin.”

BÖLGE İLLERİ DAHA ÇOK DAYANIŞMALI

“Ordu ve Giresun Üniversitesi birlikte kurulsaydı büyük bir ivme yakalanılırdı. Orada da tıp fakültesi var burada da var. İki Tıp Fakültesini yaşatabilmek kolay değil ama farklı alanlarda yardımlaşmayla iki ile de büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Bizim bölgesel olarak işbirliğimiz çok az. Komşu illerin birbirleri ile ticareti alışverişi ve işbirliği yok denecek kadar az. Onu teşvik etmek lazım.”