Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Giresun Üni'den Türkiye'de Bir İlk

Giresun Üniversitesi bünyesinde açılacak “Hafif Silah Sistemleri Teknikerliği” bölümü Türkiye’de bir ilk olacak. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun, bu programla bölge insanının silaha olan ilgisini sanayileşmeye yönelteceklerini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 26.09.2018

Giresun Üni'den Türkiye'de Bir İlk

ÜNİVERSİTE'YE SİLAHLI BÖLÜM

Karadeniz insanının silaha olan özel ilgisini bilmeyen yoktur. Bu ilgiden yola çıkan Giresun Üniversitesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Hafif Silah Sistemleri Teknikerliği” programını başlatacak. Açılacak bölümle savunma saonayine yetişmiş ara eleman kazandırılacağının altını çizen Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, şu bilgileri verdi: “Samsun’dan Rize’ye kadar Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tamamında kayda değer bir üretim söz konusu. Bu programla aynı zamanda savunma sanayinin ihtiyacı olan eğitimli ara eleman yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz, bölgede faaliyet gösteren silah firmalarının yanı sıra savunma sanayi alanında faaliyet gösteren yurt genelindeki pek çok firmada istihdam edilecek ve sektördeki büyük bir eksiklik giderilecektir.”

OSB’de alan ayrıldı

Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine vurgu yapan Coşkun, bu çerçevede Bulancak ilçesinde kurulması planlanan OSB içinde bir teknopark için ayrılan alanla ilgili de şunları söyledi: Giresun 2.OSB’de teknopark için 10 dönümlük bir yer ayrıldı. Burada Ordu Üniversitesi ile ortaklaşa bir çalışma planlıyoruz. Kültürü birbirine bu kadar yakın olan iki kentin ortaklaşa yapacağı çalışmalarla Ordu’ya bir teknopark ofisi açılması da gündemimizdedir.”