Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Giresun çıkış arıyor!

1990’lı yıllardan bu yana yoğun göç veren şehirlerin başında gelen Giresun’da belediyenin en büyük işveren konumuna gelmesi endişe veriyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.10.2018

Giresun çıkış arıyor!
  • Çıkış yolunu istihdam olarak gören Giresun Belediyesi, şimdilerde kente gelecek yatırımcılara destek verme uğraşında.

Yetersiz iş imkanları ve getirisi düşük fındık nedeniyle Giresunlu ekmeğini dışarıda arıyor. Resmi kayıtlara göre İstanbul’da 600 binin üzerinde Giresunlu yaşıyor. Bursa, Yalova, Düzce ve Kocaeli gibi şehirler de Giresunlu nüfusun yoğun yaşadığı yerler.
Avrupa’da ise Almanya, İtalya, Belçika, Avusturya başta olmak üzere 400 bin Giresunlu olduğu bilgisi mevcut. Hatta Amerika Birleşik Devletleri’nde neredeyse Yağlıdere ilçesinde yaşayanlar kadar Yağlıdereli var.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya göre nedensiz yere göç etmiyor kent insanı.Hemşerilerinin yetersiz iş imkanları ve düşük fındık nedeniyle geleceğini diğer kentlerde ya da ülkelerde aradığına dikkat çeken Aksu, “ SEKA fabrikası özelleştirilerek kapatıldı. Fiskobirlik’te 5 binin üzerinde çalışan vardı. Bu kurum işlevsiz hale getirildi. Giresun Belediyesi, kentteki en büyük işveren konumuna geldi. Belediye olarak istihdam sağlayacak yatırımcılara her türlü desteği sağlamaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Giresun’un göç vermesi yeni değil. Ancak 500 binlerden 400 binlere inmek, Türkiye’de nüfusu azalan iller arasında ilk üçte yer almak Giresun’un kaderi olmamalı. Giresun Belediyesi ne yazık ki en büyük işveren konumuna geldi. Fazla işçi aldığımız için ceza yedik. O nedenle Belediye olarak istihdam sağlayacak yatırımcılara her türlü desteği sağlamaya özen gösteriyoruz” dedi.”