Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Giresun’a 550 bin liralık tesis kuruldu

Çamoluk’ta toplam değeri 550 bin lira olan ‘Kuru Fasulye ve Siyez Bulguru tam otomatik paketleme tesisi’ kurularak, hizmete açıldı.

info@karadenizekonomi.com / 7.02.2019

Giresun’a 550 bin liralık tesis kuruldu

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında Çamoluk ilçesinde “Kuru Fasulye ve Siyez Bulguru Tam Otomatik Paketleme Tesisi” hizmete açıldı.

Çamoluk ilçesinde daha önce ‘Coğrafi İşaret Tescili’ yapılan Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi ile 2017-2018 üretim sezonunda tohumluk dağıtımı yapılarak, bölgede ilk defa ekilen Siyez Buğdayından elde edilen gelir, yöre ekonomisine katkı sağlıyor.Toplam değeri 550 bin lira olan ‘Kuru Fasulye ve Siyez Bulguru tam otomatik paketleme tesisi’ kendine özgü tat ve aromasıyla ayrıca 15 dakika gibi kısa bir sürede pişmesi ile bölge halkı ve gurbetçiler tarafından yoğun talep görüyor.

Siyez buğdayı yeryüzündeki ilk buğday türüdür ve kendine has özellikleri vardır. Günümüzde üretilen buğdaya göre daha yağlıdır, lutein oranı çok fazladır. Diğer türlere göre lif açısından daha zengin ve glisemik indeksi daha düşüktür. Bugün Siyez buğdayından üretilen un ve bulgur çok talep görmektedir.