Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Fındığın Tarladan Sofraya Yolculuğunu İzleyecekler

Çeşitli sektörlerin temsilcileri, firma sahipleri Fındık Ocağı Hasat Şenliği’nde bir araya geliyor. İnternet üzerinden haberdar olan 10 kişilik grup Cuma günü Trabzon’da bir araya gelerek fındığın tüm evrelerini bir şenlik organizasyonu şeklinde yerinde g

info@karadenizekonomi.com / 1.08.2018

Fındığın Tarladan Sofraya Yolculuğunu İzleyecekler

Trabzon’da faaliyet gösteren ve kısa sürede adından söz ettiren Fındık Ocağı yepyeni bir organizasyonla gündeme geldi. İnternet üzerinden duyurduğu ve fındığın tüm aşamalarını evre evre anlatacak olan projeyi üç güne yayarak katılımcılara hem tatil yapma fırsatı sunacak hem de doğal-sağlıklı yaşamın yanında Trabzon kültürünü yakından tanıma imkanı sağlayacak.

3-4-5 Ağustos tarihlerinde Trabzon’da yapılacak olan Fındık Ocağı Hasat Şenliği programı hakkında bilgiler veren Fındık Ocağı Genel Müdürü Seyyare Sungur amaçlarının fındıkta bir agro turizm oluşturmak olduğunu, bunun yanı sıra katılımcılara Trabzon kültürünü yaşatırken fındığın hayatımıza ne gibi bir katma değer kattığını göstermek olduğunu söyledi.

Sungur şöyle devam etti:

“Bu uzun zamandı hayal ettiğim bir projeydi. Burada hem geçmiş kültürümüzü hem de fındığın bahçeden fabrikaya uzanan hikayesini detaylı bir şekilde anlatmak istiyoruz. Bunun için çok güzel dolu dolu bir program hazırladık. KTܒden akademisyen hocalarımızın yanı sıra çok önemli isimler bizimle birlikte olacak. Katılımcılar, fındıkları toplayacakları sepetleri kendileri örecekler. Yöresel kıyafetlerle bahçeye girip fındık toplayacaklar. Sonra topladıkları fındıkları harmana serecekler. Tabi bu işler türküler ve maniler eşliğinde olacak. Horon ekiplerimizin yanı sıra olmazsa olmazımız kemençe de olacak. Yöresel yemeklerimizden tadacaklar. Son günde müthiş bir Trabzon gezisiyle final yapacağız. Misafirlerimiz buradan ayrıldıklarında Trabzon’un eski kültürünü, gelenek ve göreneklerini, el emeklerini yerinde görmüş olacak. Fındığın tüm evrelerini gözlemlerken bu işin ne kadar meşakkatli olduğuna da bizzat tanık olacaklar.”

Profesyonel bir organizasyon firmasıyla gerçekleştirilecek olan şenliğe, Türkiye’nin çeşitli illerinden Sağlıklı Yaşam Uzmanı, çeşitli sektörlerden firma sahipleri ve yetkililerinden oluşan 8’i bayan 10 kişi katılacak. Fındık Ocağı Hasat Şenliği’nin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde yapılacağı bildirildi.