Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Çambaşı’nda çok işimiz var

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Hedefimiz yol, su, elektrik demiyorum, bunlar zaten asli görevler. Bundan sonraki 5 yıllık dönemde istihdama dayalı yatırımları hızlandırıp, istihdam sayısını artırıcı projeleri hayata geçirmek” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 5.03.2019

Çambaşı’nda çok işimiz var

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Hedefimiz yol, su, elektrik demiyorum, bunlar zaten asli görevler. Bundan sonraki 5 yıllık dönemde istihdama dayalı yatırımları hızlandırıp, istihdam sayısını artırıcı projeleri hayata geçirmek” dedi.

Hedef yeni tesisler ve yeni istihdam

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, gelecek 5 yıllık hizmet dönemi için ilçenin özellikle turizm, ulaşım ve istihdamına yönelik yapacaklarına ilişkin bilgi verdi. Ak Parti’den yeniden Belediye Başkan Adayı gösterilen Kaya, ORDUSİAD projesi olan turizm yatırımının dışında 7 yıldızlı başka bir projenin daha olduğunu, onun da ihalesini yapacaklarını söyledi.

Başkan Kaya, “Yaklaşık 7 yıl önce imar plan çalışmalarıyla başlayan süreçte 12 binası, konuk evleriyle, kayak odasıyla, restoranlarıyla bir sağlık ocağı ve diğer aktivitelerini yürütebileceği, iki tane hattı olan, bir kayak merkezi kuruldu. Şu anda toplam 6 buçuk kilometre hattı hazır. Bu tesisler sadece kışın kar yağdığı zaman kullanılma amaçlı değil, yazın da oraya giden turistlerin günü birlik ihtiyaçlarını kullanabilecekleri, piknik yapabilecekleri, zirvedeki restoranları da kullanıp turistleri de ağırlayabileceğimiz bir bütünlük içinde değerlendiriliyor” diye konuştu.  

 Yedi yıldızlı başka bir proje var

Kayak merkezine bitişik alanda ORDUSİAD’ın projesinin hayata geçirilmek üzere olduğun vurgulayan Kaya, “ORDUSİAD bir güçbirliği projesi yaptı, biz de destek olduk. Önümüzdeki aylarda turistik tesisin temelini atacaklar. Ayrıca bir yatırım daha var, o da 220 dönüm arazi üzerinde 7 yıldızlı otel ve içerisinde bütün aktivitelerin, büyük spor salonlarının olabileceği büyük bir tesis olacak. İnşallah bu yıl orayı da başlatırız diye düşünüyorum. Yaklaşık 120 milyon lira civarında bir yatırım. Bu da kolay değil ekonomik şartlar önemli ve firmanın düşüncesine kalacak.  Hemen yanında bizim rekreasyon yatırımımız, orası da güzel bir millet bahçesi olacak. Kampların kurulduğu, insanların gezip, restoranda yemek yiyip ailesiyle rahat vakit geçirecekleri bir yer olacak. Bölgemiz şu anda büyüme ve gelişme yönünde bir hareket alanı. Bölgeye yapılacak diğer yatırımların da önü açılacak. Biz bunları planlıyoruz. Bundan sonraki 5 yılda hedefimiz yol, su, elektrik bunları demiyorum bunlar zaten görevimiz. Hedefgimiz istihdam ve istihdama dayalı yatırımlara hız kazandırmak.”

Yolun 2020’de bitirilmesini hedefliyoruz

Belediye Başkanı Kaya, Çambaşı turizm bölgesinin bir numaralı orunu olarak gündemde kalmaya devam eden yol konusunda ise şunları söyledi:

“Karayollarından aldığım bilgiye göre yolda iki ayrı ihale yapılmış ve devam ediyor. Firmayı harekete geçirecek bir girişim bekliyoruz. Bizim bölgemizin hava şartları olumsuz, ayrıca kaygan bir arazi yapısına sahip. Kış şartlarında firmaların o yolda çalışması mümkün değil. İki firma var orada zaten. Biri Kabadüz-Çambaşı biri Ordu-Kabadüz arası. İki ayrı firma iki ayrı ihaleli çalışma var.  Mart ayının 15 ‘inden sonra eğer hava şartlarında bir düzelme olursa makineleri her şeyi hazır ve işi başlatacaklar. Hedefimiz 2020 yılının sonuna kadar o yolun tamamını bitirmek.” KEMAL ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ