Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Çakırmelikoğlu'ndan THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı'ya Teşekkür

Giresun Oda Başkanı aynı zamanda ''Bursa'ya direk ucuş istiyoruz''diyerek talebini dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 13.05.2016

Çakırmelikoğlu'ndan THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı'ya Teşekkür

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’ndan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hemşerimiz İlker Aycı Beye teşekkür.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nun açıklaması şu şekildedir;

“Ordu-Giresun Havalimanı faaliyete geçtiği günden itibaren yoğun talep karşısında ülkemizin doluluk oranı en yüksek havaalanlarından bir konumuna gelmiştir.
Yurtiçi ve dışında bulunan gurbetçi yoğunluğu ve Karadeniz’in şirin iki ili Giresun ve Ordu’da ikamet eden hemşerilerimizin havaalanına yönelik talepleri, yeni seferleri zorunlu hale getirmiştir. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz ek seferler konusunda Türk Hava Yolları’nın çözüm odaklı yaklaşımı bizleri son derece memnun etmiştir.
Buna göre, Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Ordu-Giresun Havalimanı’na yaptığı uçuş sayılarını Haziran ayı ile günde iki sefere çıkartacağı öğrenilmiştir.
Halihazırda haftanın yedi günü, günde tek sefer ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Ordu-Giresun Havalimanı’na uçan THY’nin, 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren Atatürk Havaalanı’ndan 00:50’de, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan kalkış ise saat 04:50 olarak karşılıklı uçacağı açıklandı.
İlimiz ve bölgemizin menfaatleri doğrultusunda ifade ettiğimiz Türk Hava Yolları’nın sefer sayılarının yetersiz oluşu ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hemşerimiz İlker Aycı Bey’in konuya çözüm odaklı yaklaşım beklentilerimiz karşılıksız kalmamıştır.
Dolayısıyla, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aycı’ya, yaz başlangıcı ile THY’nin İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Ordu-Giresun Havalimanı’na uçuş sayılarını ikiye çıkartma kararı için teşekkür ederiz.

''Bursaya direk uçuş istiyoruz''

Ayrıca, 200 bin Giresunlu ve Ordulu hemşerimizin yaşadığı Bursa iline de Ordu-Giresun Havalimanı’ndan direkt uçuş talep etmekteyiz.”