Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

“Bu sistem OGU’ya neden kurulmuyor?

Erzurum Havalimanına uçakların 175 metreye kadar olan sisli havalarda bile rahatlıkla iniş yapabilmeleri için Kategori 3A (CAT-3A) sistemi kuruluyor.

info@karadenizekonomi.com / 18.06.2019

“Bu sistem OGU’ya neden kurulmuyor?

Erzurum Havalimanı'nda uçuş iptallerine teknolojik çözüm

Sefer iptalleri ile adından sıkça söz ettiren Ordu- Giresun Havalimanı’na da 2016 yılında böyle bir sistemin kurulacağından söz edildi. Üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen sistemin kurulmaması vatandaşı ve ulaşım şirketlerini mağdur etmeye devam ediyor.

 Erzurum Havalimanına uçakların 175 metreye kadar olan sisli havalarda bile rahatlıkla iniş yapabilmeleri için Kategori 3A (CAT-3A) sistemi kuruluyor. Bu sistemle birlikte kışın uçak seferleri artırılan kış turizminin canlandırılması hedefleniyor. Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Havalimanı'na yapılacak yeni sistem sayesinde sisli havalarda bile uçakların rahatlıkla Erzurum’a iniş ve kalkış yapabileceğini, hava koşullarından dolayı uçak iptallerinin sıfıra yakın olacağını söyledi.  Vali Memiş, " Komşu illerdeki havalimanlarında da sıklıkla sis yaşanıyor. Bu sistemin yapılmasıyla birlikte Erzurum'un bölgedeki pozitif üstünlüğünü yeniden ele alacağını düşünüyoruz.” dedi.

“Siyasilerimiz geneli bırakıp yerel sorunlarla ilgilenmeli”

Ordu-Giresun Havalimanı için biraz ilginin sorunları çözeceğini vurgulayan Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Engin, “ Erzurum’a yapılan yatırım geleceğini turizmde gören OGU’ya da yapılmalıdır. Hiç bir şey çözümsüz değil yeter ki ilgilenilsin.” diye konuştu. Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Murat Şimşek ise siyasilerimizin genel sorunları bırakıp yerel sorunlarla ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

Şimşek, “ Ordu ve Giresun geleceğini turizmde gören iki ilimiz. Dört yıldır, havalimanı ile ilgili sorunlar yazılı ve görsel basında yer alıyor. Siyasilerimiz genel sorunları bırakıp yerel sorunlarla ilgilenmeli bu sorunu hala çözüme kavuşturmamaları manidar. Erzurum ’da nasıl çözülüyorsa Ordu-Giresun ilimizde de aynı şekilde çözülebilir yeter ki gereken ilgi ve alaka gösterilsin.” ifadesini kullandı. NAZAN BEDİR / KARADENİZ EKONOMİ