Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Bir yıllık emek sergilendi

Altınordu Halk Eğitim Merkezi’nin 71 ayrı alanda yetiştirdiği kursiyerler, ürünlerini sergilediler.  Ordu Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’ndaki serginin açılışını Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 24.06.2019

Bir yıllık emek sergilendi

Altınordu Halk Eğitim Merkezi’nin Ordu Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiği ortak protokolle, bir yılın emeği kapsamlı bir sergiye dönüştü. Ordu Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda açılan sergide, 71 ayrı alanda el emeği işleyen kursiyerler gördükleri ilgiden büyük mutluluk duydular. Serginin açılışında konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan okuma yazma kurslarından başlamak üzere sanat, spor, el sanatları ve bilişimin de aralarında bulunduğu 71 ayrı alanda ihtiyaç ve talep doğrultusunda açtıkları kurslara gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“ Haftanın 7 günü kurs yapıyoruz”

Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Emel Şendere Gürsoy da sergiye ilişkin yaptığı değerlendirmede sosyalleşme ve ekonomik getiri vurgusu yaparak gelinen noktayı şu sözlerle özetledi. “Eskiden iki elbise ve dikiş-nakış ile başlayan ve biten kurslarımız şimdi haftanın 7 gününü içine alacak şekilde planlandı. Çalışanlar için hafta sonu kurslarımız da var. El sanatlarından resim yapmaya ahşap boyamadan geri dönüşüme kadar pek çok alanda kursiyerlerimiz oldukça başarılı çalışmalara imza attılar. Bizim için geri dönüşüm çok önemli. Günümüz ekonomik koşullarında hanımlar, ürettikçe ve sosyalleştikçe kendilerini çok daha mutlu hissediyorlar. Özgüvenleriartıyor.  Sadece ev hanımları ile ilgili değiliz. Dezavantajlı gruplarla ilgili değişik kurs çalışmalarımız da sosyal sorumluluk anlamında dikkat çekici oldu.”dedi.

Gürsoy, birbirinden çok farklı yüzlerce objenin Ordu Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda açılmış olmasının daha geniş kitlelere ulaşılması açısından önemli olduğunu belirterek başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler olmak üzere Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Gülderen,  Kültür Sanat Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zabit Yön ve emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ