Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

“Bahane değil çözüm üreteceğiz”

Yüz güldüren belediyecilik sloganıyla yola çıkan Başkan Tepe Gülyalı’da sosyal belediyecilik anlayışını ortaya çıkaracak projeler için hazırlıklara başladı.

info@karadenizekonomi.com / 29.07.2019

“Bahane değil çözüm üreteceğiz”

Yerel seçimler geçeli dört ayı aşkın zaman geçmiş olmasına rağmen hala “hayırlı olsun” ziyaretlerinin devam ettiği Gülyalı Belediyesi’nde “Yüz güldüren belediyecilik” sloganıyla yola çıkan Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin ilk icraatı nikâh ücretlerini kaldırmak oldu. Yeni evlenecek çiftlere ekonomik anlamda küçük de olsa katkı sunan Tepe’nin bir başka uygulaması ile de farkındalık yarattı. Tepe, “Aldığım bir kararla bir sosyal projeye öncülük etmeyi amaçladım. Artık Gülyalı İlçesi sınırları içinde silah atılan hiçbir düğüne katılmayacağım.” dedi.

“6 kilometre’lik yol ağını tamamladık”

İmkansızlıklar içerisinde bir imkan yaratarak en iyiyi en güzeli en düzgünü bütün Gülyalıların hizmetine sunmak istediğini belirten Tepe, “Burası bahane üretme makamı değil burası çözüm üretme makamı bizde bahane üreten değil çözüm üreten olmak istiyoruz. Göreve geldiğim süreden itibaren geçen zamanda ekonomiyi destekleyici işler yapmak için uğraşıyoruz. Olumsuz hava koşullarına rağmen 6 kilometre’lik yol ağını tamamladık.” diye konuştu.

Fındık müzesi kurulacak

Ordu sahil şeridinde yer almanın avantajlarını bugüne kadar iyi kullanılamadığını vurgulayan Tepe, “Fındık, 1856 yılında ilk defa bu topraklarda dikildi. Burası bir fındık merkezi ama yol boyunca fındık alınacak bir mekânın olmaması üzüntü verici. O nedenle bir kooperatif kurarak açık hava fındık müzesi oluşumuna başlayacağız ve o müzede insanlar hem yöresel ürünleri hem de fındığın sanatta nasıl yansıtıldığını görebilecek. Ayrıca eski belediye binamızı değerlendirip sosyal bir bina haline getireceğiz. Gülyalı’nın sosyal yönünü yansıtacak. Sosyal belediyecilikte Gülyalı biraz geride kalmış bununla ilgili ciddi mesafe katetmemiz gerekiyor. Binayı kadınlar lokali, kütüphane ve spor salonu olarak değerlendirmek istiyoruz.”ifadelerini kullandı. Seçimi kazanıp koltuğa oturduğu an itibari ile partili kimliğini bırakıp ilçenin tamamının belediye başkanı olduğunu belirten Tepe açıklamalarında kutuplaştıran ve ayrıştıran bir siyasetçi olmayacağının da ipuçlarını da verdi. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ