Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ankara'da Trabzon rüzgarı

Trabzon Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen Trabzon Günleri’nin açılış töreni Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 19.04.2019

Ankara'da Trabzon rüzgarı

Trabzon Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen Trabzon Günleri’nin açılış töreni Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılış törenine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, TBMM Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Ahmet Kaya, Hüseyin Örs, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bazı illerin milletvekilleri, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, il protokolü ile çeşitli illerden gelen Trabzonlular katıldı.

Ankara’da ilk olarak 14 yıl önce Trabzon’un başlattığı tanıtım günleri, bu yıl da bütün coşkusu ile devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezinde bugün başlayan “Trabzon Günleri’ Pazar Gününe kadar devam edecek. Trabzon’un yöresel ürünlerinin, tarihinin, el sanatlarının ve kültürel mirasının sergileneceği Trabzon Günlerine, Büyükşehir Belediyesi de dahil 18 ilçe katılıyor.

Ankara’da bu yıl 14.’sü düzenlenen Trabzon Günlerine Maliye ve Enerji Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs,  CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AK Parti Giresun Milletvekil Cemal Öztürk, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ile çok sayıda üst düzey bürokrat ve vatandaşlar katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan program daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesajın okunmasıyla devam etti.

ZORLUOĞLU;’’ HER DAMAĞA LEZZET SUNAN TRABZON’’

 Açılış programında ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konuştu. Zorluoğlu, “Binlerce yıllık tarihiyle sayısız kültürü ve onlarca medeniyetiyle, Ayasofya, Sümela’sında mavisi ve yeşiliyle gerçek turizm şehridir Trabzon. Köftesi, Hamsisi, kuymağı, ekmeği karalahanasıyla, çayıyla her damağa lezzet sunan Trabzon…  İnşallah bizim başkanlık dönemimizde hemşeri dernek vakıflarıyla çok daha yakın ilişkiler içinde çalışacağız. Hem Trabzon hem de Trabzon dışında çok güzel organizasyonlara imza atacağız” dedi.

BERGER;’’BİZE HER YER TRABZON’’

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, “AB Türkiye delegasyonu olarak bizlerde Trabzon’da güzel faaliyetler yürütmekteyiz. Kısa bir süre önce AB üye ülkelerin büyükelçileriyle Trabzon’a seyahat gerçekleştirmiştik. Bu seyahatten harika anılarla birlikte döndük. Bu etkinlik, bizlerin yeniden Trabzon’a kısa süre sonra dönmemiz gerektiğini gösteriyor. AB Türkiye Delegasyonu ve üye devletlerle Trabzon’u seven çok kişi var. Ama en büyük seveni eşim…” diyerek eşin Marilena Georgiadou Berger’e söz verdi. Berger’in eşi Marilena Georgiadou Berger "Burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Şuan çok güzel anılar yaşıyorum. Bizi davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” derken ardından sözlerini Türkçe olarak,  “Bize her yer Trabzon” diyerek bitirdi. Bu sözler alanda bulunanlardan büyük alkış aldı AK parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da kısa bir selamlama konuşması yaptı.

VALİ USTAOĞLU;’’TRABZON’U YAŞATMAK İÇİN BURADAYIZ’’

 Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Sıla hasreti ile yanıp tutuşan, hemşerilerimize ve kentimize ilgi duyan misafirlerimize güzel Trabzon’umuzu bir nebze olsun yaşatmak için 4 gün süreyle buradayız. İnşallah başkentimizde, tüm vatandaşlarımızı Trabzon’un bu güzellikleriyle bir vesile ile buluşturmuş olacağız” dedi.  Ankara Valisi Vasip Şahin ve ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş’da kısa bir selamlama konuşması yaptı…  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, konuşmasını çok uzun hazırlandığını, Trabzon’un her yerinin anlatılmasını istendiğini kaydederken buna sadık kalmayarak kısa bir selamlama konuşması yaptı. 

VARANK;’’KÜLTÜRÜMÜZÜ TÜRKİYE’YE TANITMAK İSTİYORUZ’’

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Herkeste olduğu gibi bizlerde kendi kültürümüzle, gelenek göreneklerimizle müziğimizle, damak tadımızla gurur duyuyoruz. Bunlar bizi biz yapan değerler. Tıpkı Türkiye’de ki diğer şehirlerin kültürlerinde olduğu gibi biz de kültürümüzle gurur duyuyoruz. Ama kadim inanç anlayışımızda belirtildiği gibi bu değerler bizleri kaynaştıran, Türkiye’nin gücünü güç katan, Türkiye’yi ileri götüren değerler. İnşallah böyle programlar vesilesiyle biz kültürümüzü Türkiye’nin her tarafına tanıtmak istiyoruz” dedi. 

ALBAYRAK;’’İLKLERİN ŞEHRİ TRABZON’’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bu laf boşuna değil. Hep diyoruz ya “Bize her yer Trabzon” Bugün Ankara’da olsaydık, gerek etraftaki resimlerle, stantlarda ki Trabzon ve kültürünü yansıtmak için ortaya koyulan değerlerle hakikaten bugün burası bize Trabzon olmuş.  Muhammet bey vekilimizde ifade etti, 14. Olsa da şu açıdan değerli anlam ifade ediyor. İlklerin şehri olan Trabzon bu anlamda Türkiye’de ki bütün illerin başka illerde o şehrin günlerini yapması itibariyle, sembol olması itibariyle çok önemli. Bunu takip eden yıllarda diğer illerimizde kendi kültürlerini anlatmak için güzel organizasyonlar düzenlemeye başladı. Ankara olsun, İstanbul olsun Türkiye’nin dört bir yanında bu ve benzeri organizasyonlarla değerlerini tanıtması itibariyle güzel organizasyonlar” diye konuştu.  Protokol konuşmalarının ardından, açılış gerçekleştirildi.
 

Konuşmaların ardından bakanlar ve protokol üyeleri, stantları ziyaret etti. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bir stant açtığı Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Trabzon Günleri etkinlikleri, 21 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek.