Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Yüksek faiz ülkeyi batırır

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “Yüksek faiz sarmalında sanayicisinden küçük esnafına tüm iş dünyasında ciddi sıkıntılar yaşanırken üretmeden para kazanan bankaların uyguladığı yüksek faiz politikaları ülkeyi batırır” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 14.11.2018

​Yüksek faiz ülkeyi batırır

Türkiye’de en çok kar eden ilk 100 kuruluş arasında 15 bankanın yer almasını manidar bulan OTSO Başkanı Servet Şahin, yüksek faiz sarmalında sanayicisinden küçük esnafına tüm iş dünyasında ciddi sıkıntılar yaşanırken bankaların üretmeden para kazandıklarına vurgu yaptı.

Şahin, “Şu anda en büyük tüccarımız, sanayicimiz hatta yatırımcımızdan tutun en küçük esnafımıza kadar üretenlerin en büyük sorunu bankalar oldu. Kârlılık oranlarına baktığınızda bu yüksek faiz oranları gerçekten ülkeyi batıracak boyutlarda” dedi. Sözlerini “Sanayicileri yaşatmamız lazım” diye sürdüren OTSO başkanı, bankaların yüksek faiz politikalarına sert çıktı. Şahin, “Hiç kimse yatırım yapamaz ve ticari faaliyetini büyütemez. Sigortası ve dosya parası derken yüzde 35 ile yüzde 55 arasında bir faizle Türkiye’de hiçbir sektör rahatlayamaz. Şu anda önceliğimiz banka faizlerinin daha önceki seviyeye çekilmesi. Hiçbir sektör temsilcisi bu faizlerle para alarak işlerini yukarıya taşıyamaz” ifadelerini kullandı. KARADENİZ EKONOMİ