Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Ulusoy Un hızını kesmeyecek

2018 yılını yaklaşık 2,8 milyar liralık ciroyla kapatan Ulusoy Un’da 2018 yılı kârının da 400 milyon lira düzeyinde olması bekleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.01.2019

​Ulusoy Un hızını kesmeyecek

Ciroyu ikiye katlayacak

Samsun’da yeni bir un fabrikası yatırımıyla hedef büyüten şirket, cirosunu beş yılda ikiye katlamayı amaçlıyor.

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, son üç yıllık süreçte devreye aldıkları yaklaşık 100 milyon liralık yatırımların meyvesini bu yıl toplayacaklarını dile getirdi. Ulusoy, “2019’da tamamlanan yatırımların meyvesini toplayıp kârlılığa odaklanacağız. Bu yıl hedefimiz yüzde 20 büyüme. Beş yıllık süreçte ise ciroyu iki katına çıkarmak üzere çalışıyoruz” ifadelerini kullandığı açıklamalarında son 10 yıllık ortalamaları hakkında bilgiler verdi. Başarılı işadamı, “Ulusoy Un olarak son 10 yılda ortalama yüzde 29 büyüdük. Zorlu piyasa koşullarında faaliyetlere hız kesmeden devam ettik. 2007’de 100 milyon lira cirosu olan şirketin 2018 yılını 2,8 milyar lira ciro ile kapatacağını tahmin ediyoruz” dedi. Geçen yıl özellikle ihracat gelirlerinde önemli bir artış yakaladıklarının altını çizen Ulusoy, “2018 yılında ihracatımız toplam gelirimizin yaklaşık yüzde 70’ini oluşturdu. Katma değerli ürün üretimine ve endüstriyel müşterilere yöneldik. Büyümemizi 2019 yılında da sürdürmeyi hedefliyoruz. Bunun için 2019 yılının ikinci yarısında 60 milyon liralık yatırımla Samsun’da kurulan yeni fabrikanın ilk fazı faaliyete geçirilecek. Bu fabrika yatırımıyla üretim kapasitesi iki katına çıkacak. Şirket, artan kapasiteyle ihracatta ciddi bir sıçramanın yanı sıra iç pazarda da konumumuzu güçlendirmeyi planlıyoruz. Beş yıl boyunca sürdürülebilir büyüme oranını yüzde 20 olarak belirledik” sözleriyle iddiasını ortaya koydu.

İsviçre’de yeni bir şirket

Ulusoy Un, olarak yurtdışı gelirlerinde elde ettikleri artışın sonunda İsviçre’de yeni bir şirket kurduklarını söyleyen Ulusoy, “yurtdışı ticaretimizi, Mart ayında açılan bu şirket üzerinden yürütüyoruz. Yurtdışından finansman sağlamak ve yurtdışı gelirleri artırmak üzere böyle bir adım attık. Şu anda 80 ülkeye ihracatımız var ve artık yeni bir pazarda değil var olan pazarlarda büyümek istiyoruz” dedi. HABER MERKEZİ

ETİKETLER; ulusoy un ihracat üretim