Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Turizmde yüzler güldü

“2018 yılı , turizm sektöründe yüzlerin güldüğü bir dönem olarak anılacak.”

info@karadenizekonomi.com / 24.12.2018

​Turizmde yüzler güldü

Ordu Tanıtım Kulübü Derneği Başkanı Arzu Tosunoğlu turizm sektörünün Türkiye ölçeğinde harika bir yılı geride bıraktığını vurgulaya, Ordu’ya yansımalarının da olumlu olduğunu söyledi. Tosunoğlu, “Otellerimiz sezon ortasında tam doluluk yaşadılar. Acentelerimiz günübirlik şehir turları, il dışı ve yurtdışı seyahat taleplerine yanıt verdiler. Esnafımız açısından bakıldığında da hayli hareketli geçtiği söylenebilir. Restoranlar, cafeler ve alışveriş mekanlarında gözle görülür bir doluluk yaşanmıştır. Ulaşım sektörüne baktığımızda da gerek otobüs şirketlerimizin doluluklarında gerekse Ordu-Giresun Havalimanı’na giren yolcu sayısındaki artış, kentte olumlu bir etki yaratmıştır” dedi.

Turizm bir rekabet sektörüdür

Muhteşem bir kıyı güzelliğine ve sahil şeridine sahip olan Ordu’nun, maviyle yeşilin kucaklaştığı koylarının yanı sıra kaleler, göller, şelaleler, mavi bayraklı denizi ve adeta bir tabloyu anımsatan yaylalarıyla 2019 yılında da bir turizm kenti olarak anılacağını ileri süren Tosunoğlu, “Şimdi daha fazlasına kafa yorma zamanıdır” ifadelerini kullandığı açıklamalarında “rekabet” vurgusu yapmayı da ihmal etmedi.

Tosunoğlu, “Turizm bir rekabettir. Değişim ve yenilenme şarttır. Bakıldığında, şehirlerin ve ülkelerin rekabeti tartışılırken biz de kentimizde değişimi göstermeliyiz. Bütün destinasyon alanlarımıza giden yollarımız tamamlanmalıdır. Kentteki sanatsal faaliyetler hız kazanmalı ve eskiden olduğu gibi festivallere yeniden kapılarımızı yeniden açmalıyız. Çünkü bu şehir eskiden kültür ve sanat şehri olarak anılmaktaydı” dedi. Tosunoğlu, Ordu Tanıtım Derneği Başkanı sıfatıyla taleplerini de şöyle sıraladı. THY’nin Almanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile doğrudan uçuşlar gerçekleştirilmelidir. Bir deniz kenti olan Ordu’ya kruvaziyer limanı çok yakışacaktır. Yat turizmi Ordu için biçilmiş kaftandır. Kongre turizmi için gerekli hazırlıklar tamamlanmalıdır. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

ETİKETLER; turizm otel sezon sanat