Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Tombul fındık için coğrafi işaret girişimi

Giresun tombul fındığının Avrupa ülkelerinde marka değerinin korunması ve artırılması amacıyla Avrupa Birliği (AB) Komisyonuna coğrafi işaret tescil belgesi başvurusu yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 12.11.2018

​Tombul fındık için coğrafi işaret girişimi

2001 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan 2001 yılında coğrafi işaret tescil belgesi alan Giresun tombul fındığının marka değerinin Avrupa’da da tescillemesi için girişimler devam ediyor.

Giresun Ticaret Borsası’nın, Giresun Üniversitesi ve Fındık Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucu AB Komisyonu’na Nisan ayında başlatılan başvuru sürecine ilişkin bilgiler veren başkan Yaşar İbaş, iç pazarda diğer türlerin Giresun tombul adı altında satıldığını, bunun da Giresun ürününün marka değerinin düşmesine yol açtığını kaydetti. İbaş "Coğrafi işaret belgesi alınarak bu durumun önüne geçilmesini amaçlıyoruz. Belge alımının ardından artık Giresun tombul adı altında fındık satışı olmayacak. Coğrafi işareti FİSKOBİRLİK ile ortak kullanacağız." dedi.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar da, Nisan 2018'de yaptıkları başvuru sürecinin devam ettiğini aktararak "Ürün, başvuru şekli ve içeriği yönünden ön değerlendirmeyi geçti. İnceleme ve değerlendirme aşaması olan ikinci kademe süreci devam ediyor. Kısa zamanda tüm işlemlerin tamamlanarak Giresun tombul fındığı için büyük önem verdiğimiz Avrupa ülkelerinde geçerli olacak tescil belgemizi almayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

ETİKETLER; tombul fındık marka değer