Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Sektöre 25 milyon liralık yatırım!

Türkiye’nin en büyük fındık firmaları arasında yer alan Durak Fındık A.Ş., öz kaynakları ile gerçekleştirdiği yatırımlarına yenilerini ekliyor.

info@karadenizekonomi.com / 17.10.2018

​Sektöre 25 milyon liralık yatırım!

Dur Durak Bilmiyor!

Durak Fındık A.Ş. Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, yeni yatırımlara ilişkin Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Tamamı öz kaynakla gerçekleştirilen yatırımlarla yeni teknolojiyi kullanarak makine parkurunu genişlettiklerini belirten Durak, seçme kapasitesini arttırarak fındıkta kaliteyi yukarı taşımayı amaçladıklarını ifade etti. Durak bu yatırım için 25 milyon harcayacaklarını söyledi.

Aynı zamanda ülkenin önde gelen ihracatçı firmaları arasında yer alan Durak A.Ş.’nin tepe isimlerinden biri olan başarılı iş adamına göre iç fındıkta bu yıl ihracat rakamları geçen yıla oranla 20 milyon kilo azalarak 270 milyon kilo civarında gerçekleşecek.Açıklamalarında ülkenin içinden geçtiği ekonomik süreci de değerlendiren Durak, hükümetin piyasaları rahatlatmak için attığı adımları olumlu değerlendirirken alınan önlemlerin yansımalarının zaman alacağını ancak sonuçlarının olumlu olacağının altını çizdi. Durak, finansmana erişimde yaşanan sıkıntının fındık fiyatlarının düşmesinde en önemli etken olduğunu belirtirken fındık üretiminde yaşanan bir başka önemli sorunun yanlış zirai uygulamalardan kaynaklandığına vurgu yaptı.

Durak, “Verimlilik ve üretim açısından ürün kalitesinin önünde doğru ilaçlama modellerinin olmaması başlıca etkendir. Bu yıl geçen yıllara oranla böcek sayısı geçen daha fazlaydı. Zirai mücadelenin daha iyi uygulanması için Tarım İl Müdürlüklerine büyük görev düşmektedir” dedi. MURAT GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ