Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Naturka sınırları zorluyor!

Naturka markasıyla yaklaşık 10 yıl önce piyasaya çıkan organik fındık ürünleri, iç pazarın yanı sıra dış pazar arayışlarında da sınırları zorluyor.

info@karadenizekonomi.com / 29.10.2018

​Naturka sınırları zorluyor!
  • Eşi Hasan Candan’ın 6 ay önce vefatıyla işin başına geçen Nuray Candan, ürün çeşitliliği ile dış pazarda kendilerine buldukları yerden oldukça memnun görünüyor.

Altınordu ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Nuray Candan, eşi Hasan Candan ile fındık kullanarak farklı ürünler üretmeye karar verdi. Bunun üzerine araştırma yapan çift, 2008 yılında pekmezli fındık kreması üretmeye başladı. Türkiye'de özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerdeki organik market ve pazarlarda ürünleri yer almaya başlayan çift, yurt dışında da pazar arayışına girdi. Almanya başta olmak üzere Fransa, İsviçre, Polonya, Yeni Zelanda, Katar, Suudi Arabistan ve Kıbrıs gibi ülkelere satış yapan çift, ürün çeşitliliğini de artırdı. Hasan Candan’ın yaklaşık 6 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesinin ardından yoluna kardeşiyle devam eden Nuray Candan, eşinin hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla ürün çeşitliği ve dış pazar sayısını artırma yönünde çalışma yürütüyor. İki çocuk annesi Nuray Candan yaptığı açıklamada, “Türkiye'de 2006 yıllarında organik fındık kreması yoktu. Biz İstanbul Teknik Üniversitesine bir Ar-Ge çalışması yaptırdık. Bu çalışma sonucunda, 2008 yılında pekmezli fındık kreması üretmeye başladık. İlk bu ürünle başladık. 2008'de başlayıp 2010 yılına kadar ürün çeşitlerimizi artırarak geldik. Türkiye'de 2006 yıllarında organik fındık kreması yoktu. Biz İstanbul Teknik Üniversitesine bir Ar-Ge çalışması yaptırdık. Bu çalışma sonucunda, 2008 yılında pekmezli fındık kreması üretmeye başladık. İlk bu ürünle başladık. 2008'de başlayıp 2010 yılına kadar ürün çeşitlerimizi artırarak bu seviyeye geldik. Ağırlıklı olarak biz İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerle çalışıyoruz. Çünkü organik ürünler bilinci oralarda çok daha fazla. Yeni anne adayları, ağır hastalık yaşayan insanlarımız, tamamen organik, sağlıklı ürünlere yöneldikleri için Türkiye'deki organik pazar ve marketlerin hepsinde varız." diye konuştu. İhracatın büyük bölümünü Avrupa ülkelerine yaptıklarını ifade eden Candan, "Özellikle Almanya'ya yapıyoruz. İsviçre, Yeni Zelanda, Polonya, Kıbrıs, Katar, Suudi Arabistan diğer Pazar ülkelerimiz. Güzel bir şekilde gidiyoruz. Aynı zamanda Amerika çalışmamız da var. New York'ta bir görüşme içerisindeyiz" dedi. HABER MERKEZİ