Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Keyif’le kahvaltıya

Lezzeti ve sunumu bir bütün halinde bulduğunuz bir yer ise bahsedilen, deyim yerindeyse “tadından yenmez.” İşte o tür mekanlardan birine, Ordu’nun yeni gelişim bölgesi olarak tanımlanan Durugöl’de rastlamanız kesinlikle mümkün.

info@karadenizekonomi.com / 30.11.2018

​Keyif’le kahvaltıya

Bir yeme-içme mekanını özel kılan sadece orada aldığınız lezzet değildir. Sunum da son derece önemlidir müdavimi olmak için. Hele lezzeti ve sunumu bir bütün halinde bulduğunuz bir yer ise bahsedilen, deyim yerindeyse “tadından yenmez.” İşte o tür mekanlardan birine, Ordu’nun yeni gelişim bölgesi olarak tanımlanan Durugöl’de rastlamanız mümkün. Özellikle hafta sonu eşiniz çocuğunuz veya arkadaşınızla özel bir yerde kahvaltı planınız varsa yolunuzu mutlaka Kahvaltı Diyarı Keyif’e düşürün.

Bir aile şirketi olan işletmenin başında Dinçer Arslantürk var. Baba Sinan Arslantürk ve anne Yurdanur Arslantürk de işletmenin bir anlamda mimarları. Onlar, her zaman işin içinde olmakla birlikte, uluslararası ilişkiler mezunu olan ve ikinci kuşak olarak işin başına geçen Dinçer Arslantürk, vizyonu oldukça açık bir genç olarak misafirlerini “keyif”de ağırlıyor.

2010 yılında bir şarküteri marketi olarak şehir merkezinde açılan Kahvaltı Diyarı adlı işletmenin bir şubesi olarak 2013 yılında kahvaltı ve yemek servisi vermeye başlamışlar. Kendisinden dinliyoruz; “Burası ile kahvaltı servisi ile Ordu’da ciddi bir boşluğu doldurdu. Her geçen gün artan ilgi ile dikkat çekti. Kahvaltılık ürünlerimizi yöresel ürünlerimizin fazlalığı ve kalitesiyle büyük bir titizlikle misafirlerimize sunuyoruz. Ürünlerin seçimi konusunda gösterdiğimiz özen, buraya gelen konuklarımıza ilgi çekici geldi. Kurularımızı Hatay ve Gaziantep’ten, salçamızı yine Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden özenle seçerek getirtiyoruz. Zeytin bize Gemlik’ten, tereyağ Trabzon’dan, tarhana Ege Bölgesi’nden, peynir ise Trakya ve Ege Bölgesi’nden gelir. Yani, Anadolu’nun yöresel tatlarını Karadeniz’de buluşturduk” diye konuşan Arslantürk, sadece Orduluları değil il dışından çok sayıda misafiri de ağırlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyor.

100 metrekarelik bahçe ve 100 metrekarelik iç mekandan oluşan işletme, “her tatta ayrı mutluluk sloganından hareket ederek sadece kahvaltı için değil günün her saatinde özenle hazırlanmış yemekleri ile müdavimi olunası bir yer.

15 kişilik servis ve mutfak kadrosuyla, Ünal Usta’nın maharetli ellerinden çıkan lezzetleri tatmanızı öneririz. Favorilerimiz kahvaltı ve günün her saati için kuymak, menemen ve zengin ürün yelpazesiyle servis edilen köy kahvaltısı seçeneğidir. Ya da bir öğle vakti canınız kelle paça içmek isterse siz yine doğru adrestesiniz. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ