Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Erdoğan’dan fındık sürprizi!

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı olan fındık için geç de olsa adım atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 14 liradan alımlara başlayacağını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 29.10.2018

​Erdoğan’dan fındık sürprizi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti İl Başkanları toplantısında yaptığı açıklamaya göre, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 1 Kasım itibari ile 14 liradan fındık alımlarına başlayacak. Konuya ilişkin ilk açıklama AK Parti Ordu milletvekili Metin Gündoğdu’dan geldi. Gündoğdu, “Salı günü Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede fındık fiyatının en az 14 lira olmasını talep etmiş ve en kısa sürede bu fiyatlar üzerinden alım yapılmasının gerektiğini belirtmiştik. Tarım Bakanımız Sayın Pakdemirli de konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğini söylemişti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da İl Başkanları toplantısında fındık fiyatlarının 14 lira olacağını ve TMO’nun 1 Kasım’da alımlara başlayacağını açıkladı.” dedi.

Torun: Üreticinin elinde fındık mı kaldı?

Ak Parti cephesinden bu açıklama yapılırken CHP, zamanlamayı manidar buldu. Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Seyit Torun da "Fındık fiyatı Kasım ayında değil Haziran’da açıklanır. Üretici, fındığı elinden yok pahasına çıkardı, siz şimdi üreticinin elinde kalmayan fındığın fiyatını açıklıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Torun yaptığı yazılı açıklamada, Geçen yıl dolar ortalama 3,5 lirayken, üreticinin fındığını 11-12 liradan sattığını hatırlatan Seyit Torun, şunları kaydetti: "Şimdi dolar 6 liraya dayandı. Üretici bu zamana kadar elindeki fındığını yine geçen yılki fiyattan sattı. Fındık üreticisi, belli bir zümrenin çıkarlarına kurban ediliyor. Üretici elindeki ürünü yok fiyatına, maliyet fiyatının altında sattı. Biz Mecliste fındığın tüm yönleriyle araştırılmasını istemiştik, onlar buna karşı çıktılar. Bu fiyasko karşısında şimdi Erdoğan durumu kurtarmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ