Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Dar alanda güzel işler yapıyoruz!

SİMTAŞ Mermer ve Granit Cimstone’nin kurucu ortaklarından İsmail Kütük, dar alanda güzel işler çıkarmaya çalışıyoruz diyerek, mermer sektörünün geleceğinin parlak, yolunun açık olduğunu söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 10.10.2018

​Dar alanda güzel işler yapıyoruz!

İki ortak ve 15 personel ile birlikte toplamda 17 kişilik bir ekibe sahip olan SİMTAŞ Mermer ve Granit Cimstone, toplam 800 metrekare kapalı alanı ile Ordu’da mutfak tezgâhı üzerine çalışan en büyük iş yeri. İsmail Kütük ve ortağı İbrahim Kılıç, her yönüyle mermer sektörünü ve başarı hikâyelerini Karadeniz Ekonomi ’ye anlattı.

Ortaklığı herkese tavsiye ediyorum

“Şirketi ortağım İbrahim Kılıç ile birlikte 2004 yılında kurduk. İşe mermerit imal ederek başladık. Sadece mutfak tezgâhı üzerine kurduk bu şirketi. Tek dal üzerinde ilerleyip, o dal üzerinde yoğunlaşalım istedik. Şu anda Ordu ve ilçelerine hizmet veriyoruz. Biz bu işe sermayesiz başladık ama bilgi, beceri ve tecrübe açısından güçlüydük. Ben ortaklığı herkese tavsiye ediyorum. Güven olduktan sonra gözünü kapat, bir ay gelme… Birbirimize bir sözümüz var; bu mesleği bırakana birlikte devam edeceğiz. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntımız olmadı. İnsan yatağa yattığı zaman aklına her şey gelebiliyor. Ama karşılıklı güven duygusunu yarattıktan sonra şüphelerden, sorulardan arınmış oluyorsunuz.”

Dar alanda güzel işler yapıyoruz

“Büyükşehir olmamıza rağmen maalesef Ordu’da sanayi bölgemiz yok. Dar alanda güzel işler çıkarmaya çalışıyoruz. Ordu’da aşağı yukarı 40-50 mermerci var. Bize güzel bir alan bulmaları ve bizim de orada çalışmamız lazım. Sektörümüzün iş potansiyeli yüksek. Sektördeki canlılığın yaklaşık 10 sene daha devam edeceğine inanıyorum. Bizim olmazsa olmazımız kaliteden ödün vermemektir. 14 yıllık iş hayatımızda verdiğimiz sözü kesinlikle ikiletmedik. Bize bir kişi dahi “Sen bize söz verdin ama yapmadın” diyemez. İş teslimatı olmadan asla ödeme almıyoruz. Aynı zamanda rakiplerimizle de hiçbir zaman yarış içerisine girmedik. Bizim hedefimiz müşterilerimiz. “

Eleman bulamıyoruz

“Ordu’da bu işi yapmak isteyen çok oldu. Bizden sonra birçok kişi iş yeri açtı ama olmadı. Biz de yapsınlar istiyoruz. Biz hedeflerimiz peşinde koştuk. Yeni gelenler de bu işi basite almadan ciddiyetle yaparlarsa başarılı olacaklarına inanıyorum. Biz hiçbir zaman dışarıdan personel alıp atölyemize getirmedik. Ustalarımızı hep kendimiz yetiştirdik. Yeni nesil meslek olarak sanayiyi tercih etmiyor. Ordu genelinde bu sıkıntı sadece mermer sektöründe değil tüm sektörlerde yaşanıyor.” KARADENİZ EKONOMİ