Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

4 milyon liralık yatırım

Giresun’un Bulancak ilçesinde bundan beş yıl önce kurulan Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü, bölgeden iyi biniciler çıkması için yaptığı yatırımlara yenilerini ekliyor. Doğu Karadeniz’in ilk Atlı Spor kulübü olma özelliği taşıyan tesis, aynı zamanda bölge turizmine sunduğu katkı ile de beğeni topluyor.

info@karadenizekonomi.com / 27.11.2019

4 milyon liralık yatırım

Hedef yaylalara at safari

Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü kurucusu olan Özdemir Bozatlıoğlu, yeniliklere karşı direnç gösteren bölge halkını zaman içinde tesislere çekme başarısını göstermekten çok mutlu olduğunu belirterek, “Karadeniz Bölgesi’nin ilk Atlıspor Kulübü’nü bundan beş yıl önce kurarken hedefimiz iyi binicilerin çıkmasına vesile olmaktı. Zaman içinde 750 bin liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan alacağımız destekle yaklaşık 4 milyon lira tutarında yeni bir yatırım planlıyoruz. 13 bin metrekare alanda kurulu bu tesiste yeni yatırımlarımızla 500 kişilik restoran, at binme alanları ve çevre düzenlemesi oluşturacağız. Sanayileşmenin uygun olmadığı bu bölgede en iyi yatırımın turizm olduğuna ve bölgenin turizm ile kalkınacağına inanıyorum. Hayalim buradan Bektaş, Kümbet ve Çambaşı Yaylasına at safari turları düzenlemek” ifadelerini kullandı.

Başlangıçta ikisi İngiliz, ikisi yerli ve biri Arap olmak üzere 5 adet atla faaliyete geçen Bozatlıoğlu Atlı spor Kulübü’nde şu anda 8 at ve 4 yetiştirici bulunuyor. Gençlik İl Müdürlüğü ile yapılan protokolle engellileri destekleme programında sosyal bir projeye de ev sahipliği yapan tesiste zaman zaman değişik yaş gruplarında çocuk ve gençlere at sevgisi aşılanıyor ve binicilik dersleri veriliyor. NAZAN BEDİR / KARADENİZ EKONOMİ