Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

32 bin kişi ziyaret etti

Samsun'da 23-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Samsun 2. Gıda Fuarı sona erdi. Fuarı 5 ülkeden yaklaşık 32 bin kişi ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 27.11.2017

32 bin kişi ziyaret etti

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde ikincisi düzenlenen Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. Bu yılki fuarda, Gürcistan, İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan’dan gelen 159 kişilik heyet yeni yatırımlara imza attılar.

Karadeniz Perakendeciler Federasyonu (PERDER) önderliğinde İstanbul, Kastamonu, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun’dan fuara gelen süpermarket ve market zincirlerinin sahiplerinden oluşan 100'e yakın alım heyeti de fuarı ziyaret ettiler. Bu firmalar ile heyetler arasında önemli iş anlaşmaları imzalandı.

Ziyaretçiler memnun

Fuarın açılış gününden itibaren, Karadeniz, İç Anadolu, Marmara ve Doğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere tüm illerden ev dışı tüketim grupları, ulusal marketler, süpermarket zincirlerinin yöneticileri ve satın alma yöneticileri, gıda ve içecek perakendecileri, tüm HORECA tesisleri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, kafe, restoran işletmecileri, fastfood zincirleri yöneticileri, bakkaliye grubu, yerel marketler, yemek fabrikaları, catering firmaları, gıda mühendisleri ve toplu tüketim yapan her türlü kuruluşun yöneticileri fuarı ziyaret etti. Stant açan firmaların tamamına yakını, 2018 yılında düzenlenecek Gıda Fuarı’na katılacaklarını ve fuardan memnun kaldıklarını belirtti.

Seminer ve konferans düzenlendi

Fuar boyunca; Aile Şirketlerinde Değişim, Dönüşüm ve Sürdürülebilir Büyüme, Katma Değerli Gıda Üretiminde Projelendirme ve Koruma Faaliyetleri, Gıda Mühendisliği Bölümünün Sektördeki İş Birliği İmkânları, Balda Hijyen ve Kalite, Gıda Hijyeni ve Güvenliği, Ekmek ve Ekmek Üretiminde Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler konulu seminerler ve konferanslar düzenlendi.