Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

“Vizyon 2028” yeni bir soluk getirecek

Murat Gürsoy ile Karadeniz Sohbetleri’nde bu hafta “gelenekle geleceği buluşturma kararlılığında” olan Giresun Belediye Başkanı Sayın Aytekin Şenlikoğlu ile beraberiz.

info@karadenizekonomi.com / 17.09.2019

“Vizyon 2028” yeni bir soluk getirecek

Kentte yaşayan herkesin değerleriyle kucaklaşan, geleneklerine sahip çıkan aynı zamanda modern, yenilikçi ve girişimci yanlarına sahip çıkmaya kararlı olduğunu ifade eden çiçeği burnunda belediye başkanının öncelikli hedefi “Vizyon 2028” adını verdiği projeler bütünü ile sorunlarını çözüme kavuşturmuş, kutuplaşmadan uzak, herkesin birbirine güvendiği bir kent birlikteliği oluşturmak.

-Efendim öncelikle sizi kısaca tanıyarak sohbetimize başlayalım. Aytekin Şenlikoğlu’nu kısaca tanımak istersek neler anlatırsınız?

-Giresun Abacıbükü İlkokulu’ndan ve daha sonra 1990 yılında da Giresun İmam Hatip lisesinden mezun oldum. Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başlayan üniversite hayatımda 1995 yılında yatay geçiş yaptığım İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. 2001 yılında AK Parti Giresun Kurucu il başkan yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı olarak görev aldım. Daha sonra oluşan AK Parti il yönetiminde de İl Teşkilat Başkanlığı görevini üstlendim. 2011 yılında Milletvekili aday adayı oldum. Bir dönem Giresun Baro yönetiminde bulundum. Bazı dernek ve vakıflarda yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım.Evli ve 4 çocuk babasıyım.

-Bugünlerde pek çok Giresunlunun dilinde olan bir gelişme var. İlginç bir de ismi var. Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığınız görüşmeye ilişkin olarak işin aslını doğrudan sizden öğrenelim mi?

Evet… Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz iki görüşmenin ardından müjdesi verilen şehir içi girişi ‘Bat-Çık’ projesi Giresun kamuoyunda büyük heyecan yarattı.Bulancak Durağı bölgesinde yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından proje onayı ve talimatı verilen bat-çık yol geçişi ile Aksu bölgesindeki çöp alanının sosyal donatı alanına dönüştürülmesi projelerini hayata geçirmeye başlayacağız. O bölgede oluşan trafik yoğunluğunun bat-çık projesi ile rahatlayacağına inanıyoruz. Yine şehrimizin doğu yakasında geçmişte çöp alanı olarak kullanılan bölgenin rekreasyon alanına çevrilecek olması ve sürecin startının verilmesi kentimiz adına önemli bir çalışmadır.

-Seçim sürecinde bir proje adamı olduğunuzu hep hissettirdiniz. Şimdi de “vizyon 2028” adını verdiğiniz bir projeler bütünü ile vaatlerinizi yerine getirmeye çalışıyorsunuz?  Önce neden 2028 yılına atıfta bulunduğunuzu soralım.

2028 yılında şehirde yaşayan herkesin mutlu olduğu, herkesin yüzünün güldüğünü görmek öncelikli hedefimiz. Sokaklarında çocukların korkusuzca oynadığı, kadınların güven içinde yaşadığı, trafik sorununu çözmüş, kendi enerjisini çöpten, güneşten ve rüzgârdan üreten bir Giresun planlıyoruz. Geri dönüşüm sorunlarını çözmüş, yolları ve kaldırımları tertemiz bir kent düşlüyoruz. İstihdam sorununu halletmiş, marka ürünler ihraç eden, turizmden hak ettiğini alan girişimci gençlerin şehri olsun istiyoruz.  Ayrıca, şenlik ve festivalleri ile uluslararası bir kimliğe kavuşan bir kentte yaşamak ve yaşatmak istiyoruz hemşerilerimizi.

-Vizyon 2028 ne tür projeleri barındırıyor?

-Kentin geleceğini kurguluyoruz. 5 ayrı bölge parkı, Giresun Şehir Parkı, doğu ve batı sahili düzenlemesi, şehir giriş kavşak ve trafik düzenlemesi, Endüstri Meslek Lisesi bölgesi düzenlemesi, Giresun pazar alanı ve cumartesi pazarı alanı düzenlemesi, Debboy mevki düzenlemesi, ve kentsel rekreasyon alanları ile Giresun’a toplam 390 bin metrekare yeşil alan, 70 bin metrekare kavşak düzenlemesi, 5 bin 200 araçlık otopark, yapmayı planlıyoruz ve kentin nefes almasını istiyoruz.

-Görevi devraldığınız süreçten bugüne gelecek olursak ne tür çalışmalar yaptınız?

6 aylık zaman dilimi içerisinde aslında çok önemli işler yaptık. Geçmiş dönemde ertelenmiş ötelenmiş ve aciliyet bekleyen konularda yoğun mesai harcadık. Birçok mahallemizde yeni yollar açıp ulaşımın kolaylaşmasını sağladık. Altyapı adına önemli çalışmalarımız oldu. Alt yapısı zayıf mahallelerde yeni çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bunların yanı sıra üst yapı adınada çalışmalarımız sürüyor. Yaz mevsimi boyunca birçok mahalle ve sokağımızı yeniden elden geçirerek kilometrelerce asfalt döktük. Mali bakımından zor durumda olan idari yapıda 6 ay gibi kısa bir sürede önemli borç ödedik. Kurumsallaşma adına önemli atılımlar gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra seçim sürecinde vaat ettiğimiz projelerde de önemli mesafe kat ettik. Büyük projelerle şehrimizin gelişimine katkı sağlama arzusundayız.

-Sizce bir önceki dönemde belediyenin iç işleyişinde en ciddi sıkıntı neydi?

-Göreve geldiğimiz günden bu yana 6 aylık bir süreç geride kaldı. Bu süreçte iç bünyedeki en ciddi sıkıntımız personel maaşlarıydı. Göreve gelmeden de söylediğimiz gibi şimdi maaşları her zaman gününde yatırıyoruz. Bazı zamanlarda hafta sonuna denk gelirse erken de yatırıyoruz. Personel maaşları ile ilgili sorunumuz yok. Bayramlardan önce maaşları erken verip geriye dönük primleri bile ödedik. Bugün hangi işçimize sorarsanız sorun herkes maaşını sorun sıkıntı yaşamadan alıyor.

-Sosyal etkinliklere bakış açınızı da merak ediyoruz. Bu konuda ne tür planlamalarınız var?

-Sosyal etkinliklere oldukça yoğun mesai harcıyoruz. Göreve geldik geleli birçok etkinlik düzenledik. Nostalji Film Günleri ile birlikte vatandaşlarımız geçmişe götürdük. Sokaklarda sahneler kurduk, insanlarımızın açık havada film izleme geleneğini tekrardan hatırlattık. Kitap Okuma Etkinliği düzenleyerek meydanda hep birlikte kitap okuyoruz. Haftada bir gün toplumsal kaynaşmanın ve birlikte yaşamın artması adına böyle bir etkinlik düzenledik. Bunların yanı sıra spor alanında önemli etkinlikler düzenledik. Sokak basketbolu veplaj futbolu bunlardan bazıları. Şehrimize spor alanında önemli katkılar sunmuş duayen isimleri de unutmadık. Bazı etkinlikler yaparak onları onore edip birbirinden güzel anılarını dinledik. Sporu ve sanatı herşeyin üstünde tutuyoruz. Konservatuvarımızda iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Her yıl bine yakın mezun verip konservatuvar ve tiyatromuzda eğitim adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

-Belediye başkanı olduğunuz şehir duygusal anlamda sizin için ne ifade ediyor?

Doğduğum büyüdüğüm ve kendimizi geliştirme fırsatı bulduğumuz il diyebilirim. Doğal güzellikleriyle, deniziyle ve tabi ki insanlarıyla yaşanabilir bir şehir. Her haliyle kentimize sevdalıyız. Böylesine yürekten ve kalpten bağlı olduğum Giresun’uma hizmet etme mutluluğunu yaşıyorum. İnanın saat ve zaman benim için hiç önemli değil yeter ki Giresun ilerleyişine devam etsin. Gece ve gündüz ayrımı yapmadan çalışırız.