Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Sanayicilere gaz müjdesi

Büyükşehir hat kuruyor

info@karadenizekonomi.com / 11.01.2018

Sanayicilere gaz müjdesi
  • ·Büyükşehir Belediyesi sanayicilerin doğalgaz taleplerine cevap verdi. Başkan Enver Yılmaz, Ulubey Yolu güzergâhında Çamsan Poyraz A.Ş’nin de bulunduğu bölgeye doğalgaz hattı çekileceğini bildirdi.

Bu yıl Türkiye ölçeğinde önemli yeri olan firmaların faaliyet gösterdiği Ulubey Yolu güzergâhındaki fabrikaların kullanımı için doğal gaz hattı çekilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ulubey Yolu güzergâhı ile birlikte bu yıl içinde yeni kurulacak olan Ordu 2.OSB ve Çambaşı’na da doğalgaz verileceğini bildirdi.

Bu yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor

Büyükşehri Belediye Başkanı Yılmaz, sanayicilerin taleplerinin yerine getirilmesi konusunda Genel Sekreter Yardımcısının yetkilendirildiğini, bu çerçevede AKSA Doğal Gaz Bölge Müdürü ile gaz arzı konusunda ilgili sanayicilerle bir dizi toplantı gerçekleştirildiğini söyledi. Yılmaz, hatla ilgili takvimin başladığını ve çalışmaların 2018 yılı içinde bitirilerek sanayi tesislerine gaz verileceğini söyledi.

8 kilometrelik hat çekilecek

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve AKSA Doğal Gaz Bölge Müdürlüğü yetkilileri gaz arzının sağlanması için 8 kilometrelik boru hattı güzergâhını belirledi. Buna doğalgaz hattının geçtiği güzergâhta DSİ’den Civil Irmağı yaklaşık mesafelerin alınması, tapudan kadastro haritalarının ve yolların tespiti, İmar Daire Başkanı hali hazır imar yollarının tespiti, Samsun Karayolları Bölge Müdürlüğü kamulaştırma sınırlarının belirlenmesi, Karayolları kamulaştırma sınırlarının aplikasyonun yapılması işleri ile AVAN Projesi çalışması gerçekleştirildi.

Çalışmalar devam ediyor

“Toplam proje uygunluğu 8 kilometredir. Karayolları sınırı içerisinde paralel geçiş 1 kilometredir. Bu 1 kilometrelik kısımla ilgili saha incelemesi Ordu Büyükşehir Belediyesi, AKSA Doğalgaz ve Karayolları tarafından yapılacaktır. 2 adet DSİ dere geçişi ile ilgili gerekli izin alma çalışmaları yürütülecektir. İmar Problemi olan 2,5 kilometre kısımla ilgili çalışmalar alternatifle göz ününe alınarak devam etmektedir.”

Bölgede hangi firmalar

Ordu Ulubey Yolu güzergâhında Çamsan Poyraz A.Ş, Poyraz&Poyraz Fındık A.Ş, Çebiler, Karimex, Duran Fındık gibi kendi alanlarında marka olmuş, toplamda yüzlerce kişiyi istihdam eden firmaları bulunuyor.

MURAT GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ