Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu'da Akıllı bisiklet dönemi

Orduda Toplam 13 bin 100 metre güvenli biisklet yolu oluşturuldu.

info@karadenizekonomi.com / 10.08.2016

Ordu'da Akıllı bisiklet dönemi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu, Ünye Ve Fatsa İlçelerinde “Akıllı Bisiklet” Uygulamasını Hayata Geçiriyor. 120 Bisikletin Konumlandırılacağı İstasyonlarda Engelli Araç Şarj Üniteleri Ve Cep Telefonu Şarj Üniteleri De Yer Alacak. Herhangi Bir İstasyondan Alınacak Olan Bisikletle Kentin İstenilen Noktasına Ulaşım Sağlanabilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu, Fatsa Ve Ünye İlçelerinde Uygulayacağı Akıllı Bisiklet Projesi, 1 Eylül’den İtibaren Hayata Geçiyor. Başkan Enver Yılmaz, Proje Kapsamında Toplam 15 İstasyonda 120 Bisikletin Hizmet Vereceğini Söyledi.

HER İSTASYONDA ENGELLİ ARACI VE CEP TELEFONU ŞARJ ÜNİTESİ VAR

Alternatif Ulaşım Hizmeti Sağlayan Sistemin Altyapı Çalışmalarının Tamamlandığını Belirten Başkan Yılmaz, “Akıllı Bisiklet Uygulaması İçin Kurulacak 15 

İstasyonun Tamamında Engelli Vatandaşlarımız İçin Araç Şarj Ünitelerinin Yanı Sıra Cep Telefonu Şarj Üniteleri Yerleştiriyoruz. Alternatif Ulaşım Hizmeti Sağlayan Sistem, Bisiklet Taşıma Zorunluluğunu Ortadan Kaldıracak. Bisikletleri Kullanmak İçin Akıllı Kart Sistemi Uygulanacak. Vatandaşlar Akıllı Bisiklet İstasyonlarından Kiraladıkları Bisikletleri İstedikleri Herhangi Bir İstasyona Bırakabilecek. Yani Vatandaş, Ordu Kültür Sanat Merkezi Önünden Aldığı Bisikletle Şehirde İstediği Noktalara Ulaşımını Sağlayıp, İşi Bittiğinde Bisikleti Herhangi Bir İstasyona Tekrar Geri Bırakabilecek” Diye Konuştu.

BİSİKLET RENKLERİ HALK OYLAMASIYLA BELİRLENDİ

Kullanılacak Bisikletlerin Anketle Belirlendiğini İfade Eden Başkan Enver Yılmaz, “Bisikletlerin Renk Ve Tasarımlarıyla İlgili 7 Farklı Uygulamayı Büyükşehir Belediyemizin İnternet Sitesi Aracılığıyla Halk Oylamasına Sunmuştuk. Yapılan Oylama Sonucunda Bisikletlerin Rengi Gri Tonlarda Belirlendi. Projenin İlimize Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum” Şeklinde Konuştu.

KISA MESAFEDEKİ ULAŞIMA KATKI SAĞLAYACAK

Bireylerin Kısa Mesafede Ulaşım İhtiyaçlarını Akıllı Bisikletlerle Daha Kısa Zamanda Ve Çevresel Bir Anlayışla Karşılayacaklarını Dile Getiren Başkan Yılmaz, “Sistem GPRS Üzerinden Kontrol Edilebilecek. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Merkezi Sistemle Kontrol Altında Tutacağı Proje, İstanbul Ve Kocaeli Gibi İllerde De Uygulanıyor” Dedi.

ÜÇ İLÇEDE TOPLAM 13 BİN 100 METRE BİSİKLET YOLU OLUŞTURULDU

Büyükşehir Belediyesi, Vatandaşların Bisikletle Ulaşımını Konforlu Hale Getirmek İçin Altınordu İlçesinde 4.900 M, Fatsa İlçesinde 2.500 M Ve Ünye İlçesinde 5.700 M Olmak Üzere Toplam 13.100 M Bisiklet Yolunu Hazır Hale Getirdi.

ALTINORDU AKILLI BİSİKLET PROJESİ

Altınordu İlçesinde 9 Adet Akıllı Bisiklet Ve Engelli Şarj İstasyonunun Yer Alacağı Projede, Her İstasyonda 8 Adet Bisiklet Ve 13 Bisiklet Park Alanı Bulunuyor. 4.900 M Uzunluğundaki Proje Kapsamında, Toplamda 72 Adet Bisiklet Ve 117 Park Yeri Olacak. İstasyon Noktaları; Durugöl Kapalı Spor Salonu Karşısı, Yüksekokul Önü, Otel Denizkızı Karşısı, Ordu Kültür Sanat Merkezi Karşısı, Mostar Köprüsü, Ordu Lisesi Karşısı, Teleferik Yanı, Kaykay Pisti Yanı Ve Liman Olarak Belirlendi.

ÜNYE AKILLI BİSİKLET PROJESİ

Ünye İlçesinde Akıllı Bisiklet Projesi Kapsamında, 3 Adet Akıllı Bisiklet Ve Engelli Şarj İstasyonu Bulunuyor. Bisiklet Yolu Uzunluğu 5.700 M Olan Proje Kapsamında, Toplamda 24 Adet Bisiklet Ve 42 Park Yeri Olacak. Ünye’deki Bisiklet İstasyonları; Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminali, Ünye Niksar Kavşağı Karşısı Ve Ünye Çamlık’ta Yer Alacak.

FATSA AKILLI BİSİKLET PROJESİ

Fatsa İlçesinde 3 Adet Akıllı Bisiklet Ve Engelli Şarj İstasyonu Hayata Geçecek. Her İstasyonda 8 Adet Bisiklet Ve 14 Bisiklet Park Alanı Yer Alacak. Bisiklet Yolu Uzunluğu İse 2.500 M Olacak. Toplamda 24 Adet Bisiklet Ve 42 Park Yeri Bulunacak. İstasyonlar; Kader Pastanesi Karşısı, Fatsa Cumhuriyet Meydanı Karşısı Ve Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Önünde Yer Alacak.