Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Konut alanları, ticaret alanı olarak kullanılacak

Terme Belediye sınırlarında konut alanı kullanımının düğün salonu olarak kullanılmak üzere ticaret alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin nazım imar planı oy birliği ile kabul edildi.

info@karadenizekonomi.com / 26.11.2019

Konut alanları, ticaret alanı olarak kullanılacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi 2019 Yılı Kasım Ayı 25. Birleşim toplantısında gündemin 13. maddesinde yer alan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın 01.11.2019 tarih ve 45943 sayılı; Terme Belediye sınırlarında konut alanı kullanımının düğün salonu olarak kullanılmak üzere ticaret alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin nazım imar planı değişikliği teklifi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık Komisyonları raporu, oy birliği ile kabul edildi.

Bu konuyla ilgili acil önem arz ettiği noktasında bir görüş oldu ama bu plan çalışmasını bizzat ben de görmüştüm diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘’Oradaki düğün salonunun mevcut dokusu uygun düşmeyecek bir lokasyon. Alanda bir çalışma şeklinde gelirse belki uygun bir planlama yapılabilir. Terme’de düğün salonu ihtiyacı da bildiğim kadarıyla hat safhada. Bu konuda bize katkı sağlanması hususunda meclisimizi de bilgilendirmek isterim. Golf sahasının devir işlemleri gerçekleşti ve oranın belediyeye çok büyük bir maliyeti vardı. Ancak aynı belediye işletiyormuş gibisinden protokol imzaladık. Yani orayı belediye işletiyor gibi farz edebilirsiniz ama federasyon işletecek. Ciddi anlamda belediyemiz yıllık mali bir yükten bu şekilde kurtulmuş oldu. Federasyon ile görüşmelerimizde şuan ki kullanımdan daha yoğun bir kullanım trafiği turnuvalar ve benzeri şeylerle oraya ivme kazandıracağız. Şehrimize diğer anlamda da turizm olarak büyük bir katkı sağlayacağı şeklinde bir beklentimiz var” ifadelerini kullandı.

‘’Çatı suları büyük bir problem’’

Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu’nda gerçekleşen Kurulda yer alan 11 maddenin tamamı oy birliği ile kabul edildi. Yağmur suyu alt yapısı ve yağmur sularının uzaklaştırılması konusu çok önemli özellikle Samsun çok daha önemli çünkü Samsun’un yapısını biliyoruz şeklinde konuşan Başkan Demir, ‘’ Özellikle Tekkeköy, farkındaysanız denize paralel bir sıra dağ düşünün onların sahile doğru geldiğini düşünün. Dolayısıyla yukarıdan aşağı yanan bir yağmur tüm Samsun’da özellikle de düz kesimde büyük bir baskı oluşturuyor. Bir de çok hızlı bir kentleşmeye tabi olmuş bir şehiriz. Özellikle Canik ve İlkadım’ın üst bölgeleri o günün imkanları ile alt yapı ve imar çalışması yapılmadan bir yapılaşma söz konusu ve Atakum’da yapılaşma planlanmasına rağmen şuanda orada bulunan evlerin yüzde 65’inin çatı suları kanalizasyona bağlı bu çok büyük bir problem. Çarşamba ilçemizin kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekesinin gelişme alanlarını da mümkün mertebe ön görüyle planlayarak arıtma tesisi ile birlikte eş zamanlı olarak tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.