Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

İHA’LARLA HARİTA ÜRETİLECEK

Ordu Büyükşehir Belediyesi, altyapı ve üstyapı yatırımlarında kullandığı haritaları, insansız hava aracı (İHA) kullanarak kendisi üretecek.

info@karadenizekonomi.com / 13.02.2016

İHA’LARLA HARİTA ÜRETİLECEK

Ordu Büyükşehir Belediyesi, altyapı ve üstyapı yatırımlarında kullandığı haritaları, insansız hava aracı (İHA) kullanarak kendisi üretecek.

DÜNYADA UYGULANAN EN SON TEKNOLOJİ

Hizmet sunumunda teknolojik gelişmelerden ve modern tekniklerden faydalanan Ordu Büyükşehir Belediyesi, fotogrametri ve uzaktan algılama yöntemiyle harita yapımında en son teknolojiyi kullanacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım projelerinde kullandığı haritalar, bundan sonra insansız hava 

araçlarından faydalanılarak üretilecek. Bu amaçla harita üretiminde insansız hava aracı kullanımının Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğü yatırımlarına sağlayacağı katkılar ve uygulama şekilleri ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından “İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Harita Üretimi” konulu eğitim düzenlendi.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM YAPILDI

KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fevzi Karslı ve Doç. Dr. Oğuz Güngör tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitime, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile OSKİ Genel Müdürlüğünün teknik birimlerinde çalışan ilgili personel katıldı.

Üç farklı oturumda düzenlenen eğitimde katılımcılara harita yapımında kullanılan İHA teknolojisi, fotogrametri ve uzaktan algılama teknikleri hakkında temel bilgiler ile İHA vasıtasıyla görüntü alınması, işlenmesi, analiz edilmesi ve elde edilen verilerden harita oluşturulmasıyla ilgili detaylı bilgi verildi.