Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Heyelan Fatsalıları Tehdit Ediyor

MAHALLE 4 AYDIR KAYIYOR

info@karadenizekonomi.com / 15.05.2015

Heyelan Fatsalıları Tehdit Ediyor

Fatsa’ya 10 kilometre uzaklıkta bulunan Mehmet Akif Mahallesi’nde yaklaşık dört ay önce başlayarak halen devam eden heyelan ve yollardaki çatlamalar mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Mehmet Akif Mahallesi sakinleri tedirgin günler geçiriyor. Ocak ayında mahallede meydana gelen heyelana halen daha önlem alınmış değil. 4 aydır ufak çaplarda meydana gelen heyelana vatandaşlar biran önce önlem alınmasını istiyor.

Korkulu günler geçiriyoruz
Mahalle muhtarı İsmail Talhak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık dört ay önce grup yolu üzerinde ve aşağı mahalleye giden tali yollarda heyelan ve çatlaklıkların meydana geldi. Durumu yetkililere bildirdik ancak, Ordu’nun büyükşehir statüsü kazanması ile grup yolunda oluşan heyelanlı bölgenin Ordu Büyükşehir Belediyesine, tali yolda oluşan heyelanlı bölgenin ise Fatsa Belediyesine ait olduğunu öğrendim ve buralara müracaatlarımı yaptım. Fatsa Belediyesi tarafından kendilerinin bu bölgede yapabileceği herhangi bir çalışma olmadığını ve durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bildirildiği söylenildi. Şu an için hiçbir çalışma yok. Mahalle sakinleri olarak korkulu günler geçiriyoruz” dedi.

Heyelan devam ediyor
Heyelanın halen daha devam ettiğini kaydeden Talhak, “Grup yolumuzdan küçük araçlar zor geçiyor. Yetkililerin biran evvel bu işe çözüm getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Acil duruma sessiz kalınıyor
Mahalle sakinlerinden Naci Pekgözlü ise “4-5 aydır grup yolu üzerinde gerekse tali mahalle yollarında meydana gelen toprak kaymaları ve çatlaklıklar için yetkililerin hiçbir çalışma başlatmaması bizleri üzüyor. Ortada acil bir durum varken bu afete sessiz kalınması bizleri üzmektedir. Biran evvel bu bölgede çalışmaların başlatılmasını istiyoruz” dedi