Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

'Fındık pazarı' tesisleri kurulmalı!

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Çorum’da leblebi satışı yapan iş yerleri örneğinde olduğu gibi Karadeniz Sahil Yoluna ‘fındık pazarı’ altında iç tüketimi artıracak tesislerin kurulması gerektiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 29.09.2018

'Fındık pazarı' tesisleri kurulmalı!

Ordu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Tonkaz ,Ordu’nun iş potansiyelinin nasıl yükseltilebileceği, nasıl üretim ekonomisine geçilebileceği ve üniversite-sanayi iş birliği imkanları hakkında konuştu.

FINDIK PAZARI KURULMALI

Çorum’dan leblebi almadan geçmenin mümkün olmadığını ancak benzer bir durumun fındıkta yaşanmadığını belirten ODÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, “Bu durum değişmeli.Bu zamana kadar böyle gitmiş ancak bundan sonra böyle gitmemeli.Çorum örneğinden çıkarılacak çok dersler var.Sahil yolu üzerinde ki binlerce aracın her gün geçiş yaptığı bir yol burası bir tesis yapamadık.Yolcu geçerken buraya gelecek dinlenecek, sonra da çocuğu oyun oynayabilecek. Burada biraz zaman harcayacak ki kendi de burada harcama yapma ihtiyacı duyacak.Burada ofisleri gezerken ki bunlar değişik ürün satış ofisleri buralardan alışveriş yapacak.Çorum’da insanlar leblebi almak için bekliyor gerekirse kuyruk oluyor. Orada bir çay içecek sosyal alan da yok.Bütün bunların hallolması lazım.” dedi.

BU YOLDA POTANSİYEL VAR

Her gün binlerce aracın geçiş yapmasını her gün binlerce potansiyel müşteri anlamına geldiğini aktaran ODÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tonkaz, “İşte o araçların bir kısmı ‘fındık pazarı’ adı altında kurulacak bu yerlere girmeli. Burada yemeğini yerken çocuğu oynayacak, fındığını alacak. Fındık ürünlerini alacak.Burası güzel olursa insanların oraya gelmeme şansı yok.Gelenlerin de harcama yapmama şansı yok. Bu yol aynı zamanda artık yavaş yavaş Türkiye dışından yolcularında kullandığı bir yol olmaya başladı.Yapılacak bu tesis mutlaka iç pazarda fındık tüketimini artıracak, buraya da ekonomik katkı yapacaktır. Aslında bunun bu zamana kadar yapılması gerekirdi. Hadi bu zamana kadar olmadı bundan sonra fındık pazarı adını verdiğimiz bu tesislerin kurulması gerekir.” şeklinde konuştu.