Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
21.09.2024

ÇÖKME KORKUSU CAN ALDI

Ordu’da Ramazan Bayramı’nın ilk günü meydana gelen sel felaketi hayatı olumsuz etkiledi.

info@karadenizekonomi.com / 8.07.2016

ÇÖKME KORKUSU CAN ALDI

Ordu bayram sabahına sel ile uyandı. Alltınordu, Perşembe, Fatsa ve Gürgentepe ilçelerinde bu sabah etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Altınordu ilçe merkezinden geçen Civil Deresi'nde su debisinin yükseldi. Perşembe İlçesi Akçaova Köprüsü, yağmur nedeniyle yıkılma tehlikesi geçirdi. Akçaova Irmağı'nın taşması sonucu bazı araçlar sel sularına kapıldı. Çöken köprü trafiğe kapatıldı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu bölgede, güvenlik güçleri can ve mal kaybı yaşanmaması için sıkı önlem aldı.

HAYVANLAR TELEF OLDU

Meydana gelen su baskınları sonucu birçok ev ve işyerini su bastı. Ekili arazilerin hasar gördüğü Ordu'da vatandaşlar zor anlar yaşadı. Birçok kümes hayvanı da sel sularına kapılarak telef oldu.

VATANDAŞLAR EVDE MAHSUR KALDI

Akçaova Mahallesi’nde Numara 9’da yaşayan 71 yaşındaki Gül Kurucu’nun evi ise aşırı yağan yağmur sonucu sular altında kaldı. Birçok beyaz eşyanın ve mobilyanın kullanılamaz hale geldiği evde Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık incelemelerde bulundu.

Evde tek yaşadığını söyleyen Gül Kurucu, mağduriyetinin giderilmesini istedi. Kurucu, yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Yağmur dün gece saat 02.00 sularında başladı ve sabah saat 06.00’ya kadar devam etti. Yarım saat yağan yağmurda ilk önce evin önleri su altında kaldı. Daha sonra ise sabaha doğru kapının önünde biriken sular evden içeri girdi. Biz evin üst katında mahsur kaldık. Bayram sabahı yaşadığımız bu olay bizleri çok üzdü.” dedi.

YIKILMA KORKUSU CAN ALDI

Perşembe ilçesinin bir diğer mahallesi olan İmeçli Mahallesi’nde ise yağan yağan yağmur sonrasında meydana gelen göçükler nedeniyle bir ev çökme tehlikesi geçirdi. Evinin çökmesinden korkan 72 yaşındaki Kani Baştürk kalp krizi geçirdi. Tüm çabalara rağmen kurtarılamayan Kani Baştürk’ün ölümünden etkilenen 60 yaşındaki kardeşi emekli öğretmen Ergün Baştürk de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

ETİKETLER;