Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ÇEVRE ZABITASI KURULACAK

Çöp konteynırları renklenecek

info@karadenizekonomi.com / 10.09.2015

ÇEVRE ZABITASI KURULACAK

Altınordu Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısının 2. Birleşimi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı, son günlerde yaşanan terör saldırılarının kınanmasıyla başladı. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesini geçildi. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, çöp konusunda düzeni sağlamak için Çevre Zabıtası birimi kurulacağını söyledi.

Çöp konteynırları renklenecek

Mecliste alınan karara göre mahallelere yeşil ve mavi çöp konteynırları koyulacak. Yeşil çöp konteynırları organik çöpler için kullanılacak. Mavi çöp 

konteynırları ise geri dönüşüm olarak kullanılacak. Başkan Tekintaş, Almanya’da bu sistemle başarının yakalandığını belirtirken vatandaşlardan bilinçli olmalarını istedi. “Ne yazık ki millet olarak kendimizi geliştiremedik” diyen Başkan Tekintaş; “Taşbaşı mahallemizde geri dönüşüm çöp konteynırlarına sönmemiş soba külü koymuşlar. O geri dönüşüm kutusu yanmış. Hem de üzerinde geri dönüşüm kutusu yazmasına rağmen diyerek vatandaşlardan daha duyarlı olmalıdır” dedi.

Başkan Tekintaş, “Çöp konteynırlarını alırken bunların üzerinden kar etmek gibi belediyenin hiç bir beklentisi olamaz. Yapılan araştırmalar sonucu bu konteynırlar alındı. Belirli mahallelerde çalışmalara başlayarak çöpün kalitesi ve dönüşümün daha iyi geriye sağlanmasının sağlayacağız. Hangi konteynırların hangi mahallede olduğunu takip ederek farklı çöplerin bu kutulara koyulmaması için çalışacağız. Burada hedef esnaflar olacak. Ayrıca haller için özel tedbirler alacağız. İşin hızını artırarak hem personel açısından hem de taşıma masrafı açısından yükün masrafını azaltmaya çalışacağız” diye konuştu.

Çevre Zabıtasının gerekli olduğunu düşünüyoruz

Başkan Tekintaş, “Çevre zabıtası kuracağız. Sınırları belli olan gerek temizlikte gerekse diğer alanlarda ihlalleri anında tespit edip müdahale edebilecek Çevre Zabıtası oluşturulacak. Bunu neden gerek gördünüz diye sorarsınız. İmar dahil, çevre dahil, temizlik dahil tüm ekip zabıta birimine bilgi aktarıyor. O anda kimin ne şekilde hangi görevde olduğu, alanı belli olmadığı içinde kim en yakınsa ona sen git deniliyor. Şimdi bu sistemi kaldırmamız gerekiyor. Bunun için zabıtada kaçak yapıyı kaldırmak için, kaçak yapıyla ilgili imar hatasını tespit edecek olan iki ayrı birim zabıta bünyesinde ama farklı çalışıyor. Bunu yaparken onların sorumluluk alanlarının, yapmaları gerekenleri, denetimleri, denetimden çıkan sonuçta özellikle ceza dahil tüm uygulamaları kendi birimleri içersinde sürdürecek. Bize gelen şikayetlerden ve arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılardan bu birimin gerekliliği ortaya çıktı” diye konuştu.